به گزارش پیک نکا، سید شبر موسوی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: شهرستان نکا به لحاظ تولید پیش از ۵۰۰ هزار تن در جایگاه چهارم و سطح زراعی و باغی بیش از ۴۴ هزار هکتار در رتبه چهارم با سطحی طولی هفت و هشت درصد در استان مازندران دارد.
وی افزود: این شهرستان به دلیل شرایط اقلیمی و منطقهای خود بیش از ۵۰ محصول استراتژیک کشت میشود و مهمترین آن در حوزه باغی هلو و شلیل است که با تولید ۱۳۷ هزار تن بیش از چهل درصد تولید استان در شهرستان نکا انجام میشود.
رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نکا، اذعان کرد: نکا در حوزه مرکبات حدود ۱۴۰ هزار تن تولید و در بعضی محصولات زراعی و استراتژیک مانند گندم، سویا و کلزا به ترتیب در جایگاه دوم، اول و دوم در سطح استان مازندران میباشد،
این مسئول گفت: سطح کشتزاری گیاهان دارویی حدود ۴۰۰ هکتار میباشد که حدود ۳۶۰ هکتار متعلق به گلگاوزبان با تولید ۱۲۴ تن ماده خشک در رتبه اول استان قرار داریم، توسعه کشت در اراضی شیبدار را در هم دستور کار خود قرار داریم.
وی افزود: یکی از موارد مهم جهاد کشاورزی، کشت قراردادی است که در دولت سیزدهم برای اولین بار اتفاق افتاده است به طوری که کود،سموم در اختیار کشاورزان به صورت رایگان قرار میدهیم و در پایان، محصولات از طریق شرکتهای عامل خریداری میشود.
موسوی تصریح کرد: در شهرستان نکا پیش از ۱۵۰۰ هکتار در کشت قراردادی ثبت شده و ارزش ریالی نهادههای در اختیار گذاشته شده مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان است و پول بیمه در کشت قراردادی ۲۰ درصد تخفیف داده شده است،
وی در ادامه مطلب اشاره کرد: یکی از اقدامات مهم جهاد کشاورزی، رفع موانع تداخلات در نقشه کالاسم بوده که ۱۶ هزار هکتار از اراضی روستا قرطوغان بوده و تقریباً پنج هزار و ۲۴۰ هکتار جزو مثتسنی شده که با این کار مشکلات کشاورزان محترم اعم از دریافت مجوزها و…. برطرف شده است و فاز بعدی ما در دهستان پیرجه میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکا عنوان کرد: گام بعدی ما در کشاورزی، جهش تولید است که کارهایی در اراضی دیم صورت گرفته است به طوری که از ۶ میلیون اراضی کشور چهار میلیون اراضی دیم است، در شهرستان نکا ۹ هزار هکتار دیمزار و سه هزار هکتار آبی است.
این مسئول گفت: سطح اراضی گندم شهرستان نکا، ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است که کشاورزان هم اکنون در حال برداشت گندم هستند و در ۶ مرکز آماده خریداری گندمها است که تاکنون سه هزار تن خریداری شده و پیشبینی کشت گندم در سال جاری حدود ۳۰ هزار تن است.
وی در ادامه نشست افزود: تصحیلات تخصیص داده شده به جهاد کشاورزی حدود ۲۷ میلیارد تومان است که از این مبلغ، ۹ میلیارد تومان جهت مکانیزه شدن کشت سطح اراضی کشاورزی شهرستان نکا اختصاص داده شده است.
سید شبر موسوی اظهار کرد: جهاد کشاورزی در حوزه کشت مکانیزه اقدامات خوبی را انجام داده است و حدود ۷۰ درصد از سطح اراضی شالیزاری کشت مکانیزه صورت گرفته است که انواع کمباینها و تراکتورها در اختیار کشاورزان عزیز قرار داده میشود.
وی گفت: یکی از برنامههای مهم جهاد کشاورزی، افزایش کشت گلخانهای است، به دلیل محدودیت منابع آبی و خاکی، کشت گلخانهای برای جهاد کشاورزی حائز اهمیت میباشد به طوری که در این کشت برداشت محصول تا پنج برابر مشاهده میشود.
در پایان رئیس اداره جهاد کشاورزی تصریح کرد: سطح کشت برنج در شهرستان نکا، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است و پیشبینی تولید برنج در حدود ۴۶ هزار تن میباشد که کشاورزی قراردادی سهم مهمی در تولید برنج در شهرستان داشته است.
اخبار نکا, شهرستان نکا, جهاد کشاورزی,سید شبر موسوی, نشست خبری, کشاورزی,