به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک نکا، به نقل از ایسنا؛ تقریباً ۱۲ نفر از کادر پزشکی در سراسر این منطقه، به گاردین و خبرنگاران عربی برای روزنامهنگاری تحقیقی (ARIJ) از جستجوی ناامیدانه و فزاینده خود برای غذا و کاهش سلامت جسمی ناشی از گرسنگی خبر دادهاند.
دکتر محمد ابو سلمیه، مدیر بیمارستان الشفا در شهر غزه، گفت: «آنها در حالت خستگی مفرط هستند. برخی از آنها در اتاقهای عمل غش کردهاند.» او گفت که مانند مردم غزه، کارکنان در ۴۸ ساعت گذشته هیچ کمکی دریافت نکردهاند یا هیچ وعده غذایی نخوردهاند.
وی افزود: «خدمات پزشکی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت زیرا کارکنان ما دیگر نمیتوانند در مواجهه با این قحطی مقاومت کنند.»
بسیاری از پزشکان و متخصصان پزشکی که برای گاردین پیام ارسال کردند، نمیخواستند نامشان فاش شود زیرا نگران هدف قرار گرفتن توسط ارتش اسرائیل بودند.
یکی از پزشکان بیمارستان الشفا گفت: «امروز من شیفت ۲۴ ساعته بودهام. قرار است در [بیمارستان] برای هر شیفت مقداری برنج به ما بدهند، اما امروز به ما گفتند که برنج نداریم. من و همکارم ۶۰ بیمار جراحی مغز و اعصاب را [درمان کردیم] و الان حتی نمیتوانم بایستم.»
یکی دیگر از پزشکان عمومی داوطلب در بیمارستان الشفا گفت: «از دیروز چیزی برای خوردن ندارم و خانوادهام هم چیزی برای خوردن ندارند. تمام روز فکر میکنم چطور میتوانم برایشان آرد یا عدس یا هر چیزی برای خوردن تهیه کنم [اما] در بازارها چیزی نیست. ما دیگر قادر به راه رفتن نیستیم. نمیدانیم چه کار کنیم.»
یکی از جراحان مجتمع پزشکی ناصر در غزه گفت که با افزایش تعداد بیمارانی که به دلیل علائم مربوط به سوء تغذیه بستری میشوند، حجم کاری کادر پزشکی که با کمبود نیرو مواجه هستند، رو به افزایش است.
او گفت: «تعداد زیادی از بیماران از گاستروانتریت، غش و قند خون پایین در تمام گروههای سنی هنگام مراجعه به بیمارستان رنج میبرند.» همچنین افزایش قابل توجهی در عوارض پس از عمل جراحی به دلیل سوء تغذیه وجود دارد.
او گفت: «من به مدت دو روز نتوانستم غذا بخورم زیرا از بدتر شدن گاستروانتریت خودم میترسیدم و به دلیل فشار خون پایین مجبور شدم در حین جراحی روی دختری که از ناحیه شکم مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود، کار را متوقف کنم.»
ابو سلمیه گفت که کادر پزشکی با وجود کمبود غذا هنوز مشغول به کار هستند، اما میزان سوء تغذیهای که در بیماران با آن مواجه هستند، فشار زیادی را بر نیروی کار از قبل تحلیل رفته و خسته وارد میکند. او گفت که ۲۱ کودک در سه روز گذشته در سراسر سرزمین فلسطین «به دلیل سوء تغذیه و گرسنگی» جان خود را از دست دادهاند.
او گفت: «[این بیماران] به تغذیه ویژه نیاز دارند، اما هیچ تغذیهای وجود ندارد، بنابراین آنها با خطراتی روبرو هستند. برخی در چادرها و خانههای خود میمیرند و هیچ کس از آن خبر ندارد.»
فیلیپ لازارینی، رئیس سازمان امداد و نجات سازمان ملل متحد، گفت که تیمش گزارشهایی از غش کردن کارکنان مراقبتهای بهداشتی و امدادی در سراسر غزه به دلیل گرسنگی و خستگی ناشی از کمبود غذا دریافت کرده است.
برخی از کادر پزشکی از این که باید تصمیم بگیرند که آیا در محل کار خود بمانند و مراقبتهای پزشکی فوری ارائه دهند یا برای جستجوی غذا برای خانوادههایشان به خیابانها بروند، صحبت کردند.
برخی دیگر از ترس خود از مجبور شدن به رفتن به مراکز توزیع غذا که توسط بنیاد بشردوستانه غزه اداره میشود و توسط نیروهای اسرائیل (IDF) محافظت میشود، صحبت کردند، که تنها مکانی است که غذا و کمک به غیرنظامیان در غزه مجاز است. طبق گزارش سازمان ملل، از ماه مه، بیش از ۱۰۰۰ نفر در حین جستجوی غذا از مراکز و سایر کاروانهای بشردوستانه جان خود را از دست دادهاند.
سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه در طول ۲۳ ماه درگیری نابود شده است. در ماه مه، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که حداقل ۹۴ درصد از کل بیمارستانهای نوار غزه آسیب دیده یا تخریب شدهاند و تنها ۱۹ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان نوار غزه همچنان فعال هستند.
معاذ السر، مدیر سازمان دیدهبان کارکنان مراقبتهای بهداشتی، یک سازمان پزشکی فلسطینی، گفت: «در روزهای اخیر، کارکنان مراقبتهای بهداشتی در غزه به طور جمعی سطح بیسابقهای از ناامنی غذایی، کاهش ایمنی، عفونتهای مکرر، خستگی شدید و غش مکرر در حین جراحیها و ماموریتهای نجات را گزارش کردهاند.» «ما نمیتوانیم صرفاً محکوم کنیم. ما به اقدام فوری نیاز داریم.»
انتهای خبر/