• برابر با : 20 - صفر - 1447
  • برابر با : Thursday - 14 August - 2025
3
کشکولی:

اربعین، رزمایش ظهور است

  • کد خبر : 4690
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
اربعین، رزمایش ظهور است
رئیس شبکه قرآن و معارف سیما در جمع زائران دانشجویی دانشگاه صنعتی استان قم در موکب حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر پیاده‌روی اربعین، این مراسم را تمرینی برای سبک زندگی عصر ظهور دانست و تأکید کرد که بازگشت به زندگی عادی بدون تغییر، خیانت به این زیست مقدس است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیک نکا، به نقل از خبرگزاری بسیج؛ محمدحسین کشکولی، رئیس شبکه قرآن و معارف سیما، در جمع زائران دانشگاه صنعتی قم در موکب حضرت معصومه (س) واقع در عمود ۱۰۸۰ مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا، با اشاره به تجربه سال‌های سخت نخستین راهپیمایی اربعین، این آیین را تمرینی عینی برای زندگی مؤمنانه در دوران ظهور دانست.

وی با بیان اینکه «اربعین، رزمایش ظهور است»، افزود: در این مسیر، زائران سبک جدیدی از زندگی را تجربه می‌کنند که کاملاً با زیست عادی‌شان تفاوت دارد. آن‌ها با دیگران نه بر اساس منافع، بلکه بر محور محبت امام حسین (ع) ارتباط برقرار می‌کنند.

کشکولی با اشاره به تفاوت نظام ارتباطات در زندگی عادی و زیست اربعینی، اظهار داشت: در زندگی روزمره، روابط انسان‌ها بر پایه سود، جایگاه اجتماعی و ظواهر است؛ اما در اربعین، تنها نشان افتخار، زائر امام حسین بودن است. این تحول، مقدمه‌ای برای تمدن ظهور است.

رئیس شبکه قرآن، بازگشت بدون تحول به زندگی عادی پس از اربعین را «هدر دادن فرصت» توصیف کرد و گفت: اگر کسی پس از این تجربه عمیق معنوی، دوباره همان ساختارهای قبلی را در رفتار، نگاه، روابط و تعلقاتش بازسازی کند، در حقیقت جز رنج راه، بهره‌ای از این سفر نبرده است.

وی خطاب به دانشجویان زائر تصریح کرد: وقتی وارد حرم امام حسین (ع) شدید، به‌جای درخواست‌های مادی، دستتان را بالا ببرید و بگویید: یا حسین، من می‌خواهم همرزم تو باشم. این بیعت، ورود به ارتش ظهور است.

کشکولی همچنین با نقل خاطراتی از ایثار مردم عراق در خدمت به زائران، از جمله داستان شفای یک کودک فلج با نیت خدمت به امام حسین (ع)، محبت بی‌حد آن‌ها را تجلی سبک زندگی دینی توصیف کرد و تأکید کرد: در این مسیر، فقیر و غنی، زن و مرد، مسئول و غیرمسئول، همه در یک تراز قرار دارند؛ چرا که محبت به امام، معیار ارتباطات است، نه هیچ‌چیز دیگر.

این سخنرانی در حالی برگزار شد که دانشجویان دانشگاه صنعتی قم در قالب کاروان پیاده‌روی اربعین، از نجف به‌سوی کربلا در حال حرکت هستند و برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و رسانه‌ای مختلفی در مسیر برای آنان تدارک دیده شده است.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=4690

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.