• امروز : سه شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : 18 - ذو القعدة - 1444
  • برابر با : Tuesday - 6 June - 2023

اخبار ویژه

گزارش تصویری | نشست خبری فرماندار نکا به مناسبت فجر چهل‌وچهارم انقلاب اسلامی افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های چهل‌وچهارمین فجر انقلاب به ارزش بیش از ۴۰۰۰ میلیارد در نکا وقوع زمین لرزه در نکا/ زمین‌لرزه ۴.۲ ریشتری در مرکز مازندران گاز نکا وصل است /تکذیب هرگونه قطع گاز در مازندران متلاشی شدن باند سارقان موتورسیکلت در نکا گزارش تصویری | راهپیمایی محکومیت اقدام شنیع نشریه فرانسوی در نکا تنزل سفارت فرانسه تا حد کاردار از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) در نکا برگزاری رویداد جُمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) مخصوص بانوان به میزبانی نکا کشت قراردادی گندم درمزارع نکا دستگیری سارق اموال بیمارستانی در نکا سهل‌انگاری موجب آتش سوزی در جنگل‌های نکا شد گزارش تصویری | سومین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در مسجد جامع نکا واحد ۴ بخار نیروگاه نکا پس از پایان تعمیرات غیر مترقبه وارد مدارتولید شد ادامه بازی علی کریمی در زمین دشمن/ جادوگری که دست از جادوی مردم ایران برنمی‌دارد آیا بن سلمان به سرنوشت سادات دچار می شود؟

3

گرمازدگی و برخی عوامل تشدیدکننده آن

  • کد خبر : 3657
  • ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۴:۳۵
گرمازدگی و برخی عوامل تشدیدکننده آن
کم آبی بدن دلیل شماره یک گرمازدگی محسوب می شود و می تواند به طور پنهانی، به ویژه در افراد مسن، شکل بگیرد.

به گزارش پیک نکا، گرمازدگی شرایطی است که به واسطه گرمای بیش از حد بدن، به طور معمول در نتیجه قرار گرفتن طولانی مدت یا فعالیت بدنی زیاد در دماهای بالا، رخ می دهد. این جدی‌ترین شکل آسیب گرمایی محسوب می شود و می تواند زمانی که دمای بدن انسان به ۴۰ درجه سلسیوس یا بیشتر می رسد، رخ دهد.

گرمازدگی نیازمند رسیدگی و درمان فوری است. در صورت عدم درمان، گرمازدگی می تواند به سرعت به مغز، قلب، کلیه ها و عضلات آسیب برساند. هرچه درمان با تاخیر بیشتری صورت بگیرد، آسیب تشدید شده و خطر عوارض جدی یا مرگ افزایش می یابد.

افراد مسن و همچنین افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت و بیماری قلبی در معرض خطر بیشتری قرار دارند. اما هر فردی می تواند به گرمازدگی مبتلا شود. در ادامه با برخی اقدامات که می توانید با پرهیز از آنها خود را در برابر افزایش دمای هوا ایمن نگه دارید، بیشتر آشنا می شویم.

آبرسانی ناکافی به بدن

کم آبی بدن دلیل شماره یک گرمازدگی محسوب می شود و می تواند به طور پنهانی، به ویژه در افراد مسن، شکل بگیرد. به گفته کارشناسان، شما باید نوشیدن پنج تا شش فنجان آب در روز را هدف قرار دهید. زمانی که از نظر بدنی فعال هستید یا دما بالا است، ممکن است به مصرف آب بیشتری نیاز داشته باشید. زمانی که قصد حضور در فضای آزاد را دارید می توانید یک بطری آب به همراه خود ببرید. نوشیدنی های کافئین‌دار یا نوشابه های گازدار جایگزین خوبی برای آب نیستند.

اعمال فشار بیش از حد به خود

زمانی که دمای هوا افزایش می یابد، ممکن است به اعمال فشار کمتر به بدن خود نیاز داشته باشید. در روزهای داغ بهتر است از شدت فعالیت های بدنی خود هنگام حضور در فضای آزاد، به عنوان مثال، پیاده روی یا دویدن روزانه، کوهنوردی، دوچرخه سواری یا کارهای باغبانی بکاهید. اعمال فشار بیش از حد به بدن یکی از شایع‌ترین دلایل خستگی گرمایی و گرمازدگی است.

مصرف الکل

الکل یک ماده ادرارآور است، به این معنی که موجب دفع آب از بدن می شود. این می تواند به کم آبی بدن منجر شود. در آب و هوای گرم از مصرف الکل پرهیز کرده یا آن را محدود کنید و به میزان آب مصرفی روزانه خود توجه داشته باشید.

پوشیدن لباس بیش از حد گرم

پوشیدن لباس های سنگین و گرم یا پوشیدن چند لایه لباس می تواند گرما را به دام انداخته و از خنک شدن بدن به واسطه تعریق جلوگیری کند که به گرمای بیش از حد بدن منجر می شود. لباس های تهیه شده از پارچه های سبک و خنک مانند نخ و پارچه هایی با رنگ روشن را انتخاب کنید و از مواد مصنوعی، مانند پلی استر که قابلیت تنفس کمتری داشته و رگ های تیره که گرما را حفظ می کنند، پرهیز کنید.

نادیده گرفتن پیش بینی وضع آب و هوا

پیش بینی وضع آب و هوا و شاخص گرما تنها یک عدد نیست و اگر فردی مستعد ابتلا به گرمازدگی هستید باید همواره به آن توجه داشته باشید. زمانی که رطوبت و دما بالا است، فرآیند خنک شدن طبیعی بدن (به عنوان مثال، از راه تعریق) به آن اندازه که باید خوب و موثر کار نمی کند و این امکان وجود دارد که با سرعت بیشتری دمای بدن بیش از حد افزایش یابد.

مصرف برخی داروها

برخی داروها از جمله آنتی هیستامین ها، ادرارآورها، مسهل ها و داروهایی که برای شرایطی مانند فشار خون بالا یا بیماری قلبی تجویز می شوند، می توانند موجب کم آبی بدن شده و خطر خستگی گرمایی و گرمازدگی را افزایش دهند. در صورت مصرف این قبیل داروها باید توجه بیشتری به تامین آب مورد نیاز بدن خود داشته و توصیه های پزشک خود را برای حفظ سلامتیتان در آب و هوای داغ دنبال کنید.

اضافه وزن یا چاقی

حمل وزن اضافه بدن فشار بر تمام سیستم های بدن از جمله قلب و گردش خون را افزایش می دهد. همچنین، وزن اضافه موجب تولید گرمای بیشتر و حفظ آن توسط بدن می شود که این شرایط کاهش دمای بدن را دشوارتر می کند.

عدم اطلاع از علائم

اگر با علائم گرمازدگی آشنا نباشید، این شرایط می تواند به طور پنهانی در شما شکل بگیرد.

گرمازدگی ممکن است افزایش دمای بدن، تغییر در تعریق (ممکن است با توقف تعریق یا عرق سرد مواجه شوید)، سرگیجه، سردرگمی، حالت تهوع یا استفراغ، گرگرفتگی پوست، افزایش ضربان قلب، تنفس سریع‌تر یا سردرد را به همراه داشته باشد.

اگر هر یک از علائم بالا را تجربه می کنید، بلافاصله به مکانی خنک و سایه رفته و آب بنوشید. شما می توانید با استفاده از دوش آب سرد یا کمپرس های سرد به کاهش دمای بدن خود کمک کرده و با اورژانس تماس بگیرید.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=3657

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.