• امروز : سه شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : 18 - ذو القعدة - 1444
  • برابر با : Tuesday - 6 June - 2023

اخبار ویژه

گزارش تصویری | نشست خبری فرماندار نکا به مناسبت فجر چهل‌وچهارم انقلاب اسلامی افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های چهل‌وچهارمین فجر انقلاب به ارزش بیش از ۴۰۰۰ میلیارد در نکا وقوع زمین لرزه در نکا/ زمین‌لرزه ۴.۲ ریشتری در مرکز مازندران گاز نکا وصل است /تکذیب هرگونه قطع گاز در مازندران متلاشی شدن باند سارقان موتورسیکلت در نکا گزارش تصویری | راهپیمایی محکومیت اقدام شنیع نشریه فرانسوی در نکا تنزل سفارت فرانسه تا حد کاردار از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) در نکا برگزاری رویداد جُمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) مخصوص بانوان به میزبانی نکا کشت قراردادی گندم درمزارع نکا دستگیری سارق اموال بیمارستانی در نکا سهل‌انگاری موجب آتش سوزی در جنگل‌های نکا شد گزارش تصویری | سومین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در مسجد جامع نکا واحد ۴ بخار نیروگاه نکا پس از پایان تعمیرات غیر مترقبه وارد مدارتولید شد ادامه بازی علی کریمی در زمین دشمن/ جادوگری که دست از جادوی مردم ایران برنمی‌دارد آیا بن سلمان به سرنوشت سادات دچار می شود؟

3

هارون هاشم‌رشید درگذشت

  • کد خبر : 5158
  • ۰۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۴:۰۰
خبر کوتاه بود و تلخ. هارون هاشم رشید، شاعر شهیر فلسطینی در ۹۳ سالگی درگذشت.

به گزارش پیک نکا، هاشم رشید سال ۱۹۲۷ در غزه دیده به جهان گشود. او عضو شعرای کمیته نکبه و شاعران بازگشت بود که از دهه ۵۰ میلادی به عنوان یک شاعر، روزنامه‌نگار و سیاستمدار شعر خود را وقف انقلاب فلسطینی و حق بازگشت فلسطینیان به موطن خود کرد. با ‌این حال سروده‌های او از مرزهای فلسطین فراتر رفت و بر زبان عرب‌ها از طبقات عوام تا نخبگان ادبی و هنری و حتی در تظاهرات و دیوارهای شهرهای مختلف راه یافت.

به گفته المفتوحه سعید الفیومی، استاد ادبیات عرب، هاشم رشید با اشعارش توانست تعادل روحی و آگاهی مردم فلسطین را از نو بازگرداند. به ویژه آنکه آثارش با آغاز نکبت اشغال فلسطین همراه شد و انتشار آن با افزایش تعدی اسراییل به حقوق فلسطین فزونی گرفت. هارون هاشم رشید، از پیشگامان و توسعه دهندگان شعر پایداری در ادبیات عرب و جهان اسلام قلمداد می‌شود. او شاهد اشغال فلسطین و اوضاع نابسامان کشورهای منطقه بود و مدت‌ها انتظار حرکت انقلابی مردم را می‌کشید. نسبت به مظلومیت کشورش واکنش نشان می‌داد، برای رهایی از این وضع، فریاد بر می‌آورد و با رد هرگونه سازش تنها راه را مبارزه می‌دانست.

هاشم رشید در شعر خود با زیباترین، بدیع‌ترین و در عین حال جانسوزترین واژگان، توجه ملت‌های جهان را به یتیمان فلسطینی معطوف می‌داشت. مظلومیت کودکان فلسطینی، امدادهای غیبی خداوند، شکیبایی در مقابل مشکلات، یادآوری گذشته درخشان اعراب، بی هویتی صهیونیسم، استعمار ستیزی و… بارزترین مضامین قابل بررسی در اشعار این شاعر را تشکیل می‌دهند. سازمان آزادی بخش فلسطین در سال ۱۹۷۶ هاشم رشید را به عنوان نماینده خود در نوار غزه انتخاب کرد اما اسراییل او را بعد از جنگ حزیران مجبور به ترک منطقه  کرد. او سپس به قاهره رفت و در آن جا به عنوان نماینده فلسطین در دانشگاه کشورهای عربی مشغول به کار شد. بعد از آن سمت سردبیری مجله «الشون العربیه» را برعهده گرفت و همزمان در تحریریه چندین روزنامه و مجله‌های معتبرعربی و فلسطینی فعالیت کرد.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=5158

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.