به گزارش پیک نکا، استان گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی دارای شرایط زیستمحیطی بسیار خوبی به لحاظ تولید محصولات کشاورزی است به این دلیل یکی از شغلهای اساسی مردم این خطه از کشور کشاورزی است.
بر اساس آمار بیش از ۴۰ درصد برنج کشور در گیلان تولیدشده و به این دلیل مسؤولان امر در تلاشاند بذر برنج باکیفیتی را در اختیار شالیکاران قرار دهند تا از این طریق هزینه کاشت، برداشت کاهش و کیفیت برنج تولیدشده در گیلان با افزایش مواجه شود زیرا با افزایش تولید محصول باکیفیت در هر هکتار درآمد کشاورزان با افزایش مواجه میشود.
به این دلیل محققان و کارشناسان حوزه برنج تحقیقات بسیار زیادی را در این خصوص انجام دادند تا سالانه علاوه بر معرفی ارقام مختلف برنج به تولید بذر برنج گواهیشده پرداختند تا از این طریق بذرهای تولیدشده را در بین شالیکاران توزیع و به افزایش کیفیت برنج در کشور کمک کنند.
کشت برنج گواهیشده در ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان
به گفته وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه تحقیقات برنج در سال ۹۸ دو هزار و ۷۰۰ تن بذر گواهیشده و پر محصول در حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزار استان گیلان کشت شد و این آمار به نسبت در سال ۹۹ با افزایش قابلتوجهای مواجه شد.
از اواخر بهمنماه سال گذشته دو هزار و ۲۰۰ تن انواع بذرهای گواهیشده از رقم گیلانه، آنام، هاشمی، رشت توزیع شد ولی علیرغم تمامی اقدامات صورت گرفته کشاورزان از بذرهای سنتی خود استفاده کرده و رغبتی برای استفاده از بذرهای گواهیشده ندارند و دلیل انجام این کار را نقدی بودن خرید بذرها، قیمت بالای تعیینشده برای بذرها و عدم اطلاعرسانی درست میدانند.
یکی از شالیکاران گیلانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت میگوید اغلب برنجکاران هیچ شناختی از بذرهای برنج تولیدشده در کشور نداشته و به این دلیل همواره ترجیح میدهند تا از بذرهای خود برای کشت برنج استفاده کنند.
این شالیکار گیلانی معتقد است کیفیت برنج تولیدی و همچنین بذرهای سنتی بسیار رضایتمند بوده ولی اگر شالیکاران ببینند میتوانند با هزینه کمتر محصول بیشتر و با کیفیتتری تولید کنند قطعاً از این بذرها در سالهای بعد برای نمونه استفاده خواهند کرد.
افزایش چهار برابری بذر برنج گواهیشده در گیلان
در همین خصوص رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور میگوید گیلان یکی از با کیفیتترین برنجهای کشور را داشته و هرساله بخشی اعظمی از برنج تولیدشده در این استان به دیگر نقاط کشور صادر میشود.
بنا بر اعلام مریم حسینی میزان تولید بذرهای پیش پایه در طبقات الیت و سوپر الیت در سه ماه گذشته از ۶ تن به ۲۵ تن رسیده است که این امر نشاندهنده افزایش چهار برابری در این حوزه بوده است.
یکی از عمده سؤالات شالیکاران گیلانی چگونگی کیفیت بذرهای تولیدشده در گیلان است که در این خصوص متولی موسسه تحقیقات برنج کشور میگوید بر اساس اطلاعات بذر الیت و سوپر الیت پایه بذر مادری بوده که با خلوص ۹۸ درصدی خود عاری از علفهای هرز و بیماری هستند که این امر منجر به افزایش میزان تولید، کاهش هزینهها، بالا رفتن خلوص برنج سفید و همچنین افزایش درآمد شالیکاران میشود.
مریم حسینی همچنین از نیاز ۲۰ هزار تنی بذرهای گواهیشده موردنیاز گیلان و مازندران خبر میدهد و معتقد است در شرایط کنونی ۱۸ درصد کل برنجکاران استانهای شمالی از بذر گواهیشده و مابقی از بذر خودمصرفی استفاده میکنند.
با توجه به کاهش مقاومت برخی از ارقام برنج در کشور به بخشی از آفتها، تولید بذرهای برنج با کیفیت میتواند به افزایش میزان برنج تولیدشده و همچنین رشد کیفیت آن کمک بسیار زیادی کند.
مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرحشده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاههای سایر رسانهها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.