• امروز : شنبه - ۱۳ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1444
  • برابر با : Saturday - 3 June - 2023

اخبار ویژه

گزارش تصویری | نشست خبری فرماندار نکا به مناسبت فجر چهل‌وچهارم انقلاب اسلامی افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های چهل‌وچهارمین فجر انقلاب به ارزش بیش از ۴۰۰۰ میلیارد در نکا وقوع زمین لرزه در نکا/ زمین‌لرزه ۴.۲ ریشتری در مرکز مازندران گاز نکا وصل است /تکذیب هرگونه قطع گاز در مازندران متلاشی شدن باند سارقان موتورسیکلت در نکا گزارش تصویری | راهپیمایی محکومیت اقدام شنیع نشریه فرانسوی در نکا تنزل سفارت فرانسه تا حد کاردار از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) در نکا برگزاری رویداد جُمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) مخصوص بانوان به میزبانی نکا کشت قراردادی گندم درمزارع نکا دستگیری سارق اموال بیمارستانی در نکا سهل‌انگاری موجب آتش سوزی در جنگل‌های نکا شد گزارش تصویری | سومین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در مسجد جامع نکا واحد ۴ بخار نیروگاه نکا پس از پایان تعمیرات غیر مترقبه وارد مدارتولید شد ادامه بازی علی کریمی در زمین دشمن/ جادوگری که دست از جادوی مردم ایران برنمی‌دارد آیا بن سلمان به سرنوشت سادات دچار می شود؟

3

نوش‌دارویی برای اقتصاد ایران/کیمیاگری دانش‌بنیان برای رفع تحریم‌ها

  • کد خبر : 40201
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
نوش‌دارویی برای اقتصاد ایران/کیمیاگری دانش‌بنیان برای رفع تحریم‌ها
برای خروج از بن بست اقتصادی نیاز به حرکت جدی و استفاده از ظرفیت ها با حضور نخبگان و فعالان عرصه اقتصادی نیاز داریم، آن هم در کشوری که هم از لحاظ علمی و هم منابع طبیعی پتانسیل بالایی دارد.

به گزارش پیک نکا، برای خروج از بن بست اقتصادی نیاز به حرکت جدی و استفاده از ظرفیت های استان با حضور نخبگان و فعالان عرصه اقتصادی نیاز داریم، آن هم در استانی که هم از لحاظ علمی و هم منابع طبیعی پتانسیل بالایی دارد، که می تواند با حمایت از ایده نخبگان مسیر توسعه را پیش ببریم، ظرفیت‌های انسانی موجود در استان می‌تواند در جهشی در اقتصاد باشد که تنها  از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان ساماندهی و راه اندازی خواهد شد.

شرکت های دانش بنیان به جهت افزایش ارزش افزوده بالای که ایجاد می کنند، نقش ویژه‌ای در رشد در زمینه علمی، فناوری و اقتصادی  و کشاورزی خواهند داشتد.

محمد ابراهیم پور مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری آمل با اشاره به شروع فعالیت مرکز رشد در آمل گفت: از سال ۹۴ با کمک بخش خصوصی و خیرین در شهرک امامزاده عبدالله آمل افتتاح شد و در  سال ۹۹ فعالیت آن با توجه به ظرفیت خوب و پتانسیل بالای این شهرستان با همکاری سازمان اوقاف در مکان بزرگتری به مساحت هزار و ۵۰۰ متر در خیابان امام رضا ع آمل فعالیت خود را ادامه داد.

وی با بیان حوزه فعالیت های دانش بنیان، عنوان کرد: در بخش های کشاورزی، فنی مهندسی، پسماند، خدمات شهری و فعالیت های مختلف دیگر انجام می شود که عمده فعالیت در هر سال بسته به شرایط متفاوت است در سال ۹۹ در حوزه فنی مهندسی، در سال ۱۴۰۰ در بخش کشاورزی و دارویی فعالیت ها بیشتر شده بود.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری آمل نقش این مرکز را تسهیل کننده خواند و اظهار کرد: معافیت های مالیاتی_گمرکی و غیره برای شرکت های دانش بنیان انجام می شود که با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری نیاز به حمایت همه جانبه دستگاه‌های اجرایی داریم تا این امر موفق شد و بتوانیم تسهیلات را بیشتر کنیم.
هم و غم فروش باشد.

وی تصریح کرد: باید هم و غم دولت فروش کالاهای دانش بنیان باشد که در نتیجه باعث افزایش و توسعه این شرکت‌ها و در نتیجه اشتغال آفرینی و و همینطور کم شدن مشکلات و معضلات اجتماعی و همچنین جلوگیری از فرار مغزها باشد.

ابراهیم پور یکی از مشکلات مرکز رشد را نبود زیرساخت‌های پایدار دانست و اظهار کرد: ۵۰ درصد صنعت استان در آمل است و محصولات صادراتی به کشورهای مختلف داریم و با توجه به وجود دانشگاه دولتی، آزاد و علمی کاربردی و فضای نشان از ظرفیت بالایی این شهرستان است.

وی ادامه داد: اما اکوسیستم زیرساختها فراهم نیست، به عنوان ظرفیت علمی و صنعتی ابتدا و انتهای توسعه و رشد را داریم وظیفه این است که زیرساخت ها فراهم شود که رشد بیشتری داشته باشیم.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری آمل با تاکید اینکه ما نقش تسهیلگری داریم، خاطرنشان کرد: کلید تحقق شعار رهبری تسهیلگری و کمک به فروش محصولات دانش‌بنیان است.

وی عمده درخواست شرکت‌ها را تسهیلات عنوان کرد و افزود: خیلی از شرکت‌ها با تسهیلات ۲ میلیارد تومانی توسعه بازار خوبی دست پیدا می کنند و سهم بیشتری از بازار به دست می‌آورند و یکی دیگراز مشکلات صدور مجوزات از جمله جواز تاسیس و بهره برداری است که خوشبختانه ارتباط خوبی با سازمان صنعت معدن ایجاد شده است و باید نگاه به سمت شرکت های دانش بنیان گره گشایی باشد.

تجاری سازی شرکت ها
ابراهیم پور تجاری سازی شرکت های دانش بنیان را بستگی به فعالیت های شرکت خواند و بیان کرد: محصولات تجاری سازی برمی‌گردد به خود شرکت ها، برخی شرکت ها محصولات را تولید می کنند و به دنبال مشتری هستند که باید سخت کار کنند و استراتژی دوم این است که چالش را در جامعه می بینند و بعد برای آن محصول می سازند که این در توسعه بازار بیشتر نقش موثری خواهد داشت.

وی در نهادینه کردن فرهنگ شرکت های دانش بنیان را یکی از عوامل تحقق شعار سال دانست و اظهار کرد: مردم را شفاف کنند و تفاوت تولید با تولید دانش بنیان چیست این را باید رسانه‌ها پای کار باشند و شهرداری ها برای فضای تبلیغاتی مفهوم شرکت های دانش بنیان را در جامعه فرهنگسازی کنند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری آمل تصریح کرد: هر زمان خلاقیت، نوآوری و فناوری را به تولید اضافه کنیم، کار دانش بنیان خواهد بود و از بازار سهم بیشتر و توسعه بیشتری خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: تاثیرگذاری باید به شکلی باشد که مردم سر سفره خود احساس کنند و اگر نتوانیم این کار را بکنیم قطعاً راه را اشتباهی رفتیم.

ابراهیم پور ادامه داد: بر اساس آخرین آمار ۹۶ شرکت دانش بنیان در مازندران وجود دارد که ۱۳ شرکت از آمل است و بیش از ۵۰ واحد فناوری و دانش بنیان در آمل فعالیت می کند.

علی معتمدزادگان، رئیس پارک علم و فناوری مازندران نیز گفت: امل شهری است که از دیرباز بعنوان شهر صنعتی و اقتصادی مطرح است و از این رو پیدا کردن نیروی کار در اینجا سخت است، که به واسطه کار با شهرک هاست و علت ان صنعت فعال این شهرستان است.

وی با بیان اینکه آمل شهر فعال صنعتی است، عنوان کرد: میانگین کارگر ساده در این شهرستان بیشتر است و گذشتگان توانستند نیمی از صنعت را اینجا مستقر کنند و ما برای نسل های بعد باید برای بخش دیگر اقتصاد همه بازار را متحول کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری مازندران تصریح کرد: باید پیشوازش دانش بنیان برویم؛ چرا که گردش مالی ان فراتر است، دارایی شرکت ها مثل فایزر واکسن را توانست به بازار وارد کند، دارایی فکری ان بود و این توانایی اش باعث شد قیمت چند برابر شود.

وی با تاکید اینکه دانش بنیان باید در آمل فرهنگسازی شود، خاطرنشان کرد: شرکت های دانش بنیان باید در برنامه ریزی شهری  توسعه دهیم، ما بسترسازی نکردیم و الگویی نداریم، شتاب دهنده و هدایت گر خوبی باید باشیم و این کار رئیس شهرک صنعتی نیست باید شورا و شهرداری این سمت برود .

معتمدزادگان ادامه داد: نکته ای که سعی کردیم توجه کنیم این است که پارک علمی فناوری نمیتواند متصدی استان باشد، اگر دانشگاه شمال و فناوری در حوزه خود رشد کند پارک هم رشد می کند اگر اجزا رشد کنند پارک هم رشد خواهد کرد، به جای اینکه مدیر باشیم نقش هدایتگر باشیم و لذا در رسالت خود سعی کریم از ظرفیت سازمان ها با کمترین تداخل اکوسیستم رشد کند.

وی بازار شرکت های دانش بنیان باید در چارچوب های کم اما اساسی باشد، اظهار کرد: اقتصاد دانش بنیان صنعت مدرن ۵۰ درصد مانند سنتی در امل باید باشد.
معتمدزادگان  با بیان اینکه این تفاهم نامه ها راهی شروعی برای توسعه باشد، تصریح کرد: شهر خلاق باشد و خودبخود توسعه پیدا خواهد کرد و این توسعه و فناوری تبدیل به ادبیات و فرهنگ درونی جامعه می شود و جز فرهنگ کسب و کار در این شهر خواهد شد.

سید عباس حسینی، سرپرست فرمانداری آمل نیز گفت: رهبری با نگاه ویژه برای برون رفت از شرایط موجود نگاه تیزبینانه در سلسه فرایند نامگذاری ها سالها دارند، نامی که دانش را به تولید و اشتغال بیاورد .

وی تولید را بدنه محرک اقتصاد خواند و اظهار کرد: میتواند به سمت پویایی  سوق دهد و از فرایند سنتی به دانش بنیان و به روز انجام شود

سرپرست فرمانداری آمل تصریح کرد: با وجود پتانسیل این شهرستان و وجود بنگاههای اقتصادی شاهد اتفاقات ویژه خواهیم بود.

وی یکی از مشکلات را کمبود سرانه فیزیکی دانست و افزود: ضعف ما کمبود سرانه فیزیکی و اکوسیستم یود که با ایجاد تشکیل هسته های فناور در این شهر انتقال دانش به دانش های تحول افرین و کارافرین وجود دارد و با شتاب بیشتری می تواند شکل بگیرد.

حسینی با اشاره به اینکه منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات دولت بر حمایت از واحدهای دانش‌بنیان، گفت: با نامگذاری امسال به نام حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان، عرصه را برای فعالیت قشر جوان و نخبه فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه مشکلات بررسی شده واحدهای دانش‌بنیان نشان می دهد همکاری های بین بخشی در رونق واحدهای دانش بنیان نقش مهمی دارد، تصریح کرد: مشکلات اعتباری، تامین اجتماعی، صدور مجوز صنعتی و مجوز استانداردهای لازم از مهم ترین مشکلات واحدهای نوآور و دانش بنیان شهرستان است که در جلسات مستمر رفع خواهد شد.

حسینی با اشاره به اینکه سهم آمل از اعتبارات طرح های دانش بنیان استان باید افزایش یابد، ادامه داد: بسیاری از واحدها نیاز به سرمایه در گردش دارند و در این زمینه نیاز است حمایت های لازم صورت گیرد.

وی با تاکید اینکه نقش دانشگاه ها در حوزه تولید دانش و کاربردی کردن آن باید تعیین شود، تصریح کرد: این نقش باید به درستی تعریف شده و اجرایی شود، بخش خصوصی و دولتی می تواند از ظرفیت دانشگاهی برای رشد و توسعه خود بهره ببرد و از دستگاه های دولتی خواسته ایم پیوست دانشی برای پروژه های اجرایی تعریف کنند.

حسینی با بیان اینکه حوزه دانش بنیان باید به مدل های بومی توجه شده و در دایره اقتصادی سهم همه بخش ها به خوبی تعریف و اجرایی شود، افزود: همه بخش ها برای تحول به طرح های دانش بنیان نیاز دارند و در بهره گیری از طرح های دانش بنیان باید سهم آمل افزایش یابد.

بیش از ۲۵۰ شرکت دانش بنیان در مازندران فعالیت می کنند.

 

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاه‌های سایر رسانه‌ها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=40201

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.