به گزارش پیک نکا، حجتالاسلام محمدصادق محمدی لائینی در خطبههای اولین جمعه ماه محرم شهرستان نکا با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم عزاداری در این ماه به خصوص در ایام شیوع ویروس کرونا با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، اظهار کرد: در جریان عزاداری، ضمن حفظ شیوهنامههای بهداشتی، مراسم برگزار گردد و درب مسجد و حسینهها باز باشد.
وی با ابراز گلایه از بسته بودن برخی از مساجد در ایام محرم، افزود: باید مواظب باشیم که این ویروس باعث نشود ما عزاداری را ترک کنیم اما درب برخی از مساجد این روزها بسته بود، هیأت امنا چه میکنند این چه وضعیتی است مگر مسجد شما را میخورد، آیا ویروس فقط در مسجد وجود دارد، به اندازه جمعیتی که در یک نانوایی جمع میشوند مردم از مرد و زن در مسجد جمع نمیشوند آن وقت این مسجد چه خطری ایجاد کرده است.
امام جمعه نکا با بیان سفارشات به حضور در مساجد و توسل به دعا و مناجات برای رفع بلا، خاطرنشان کرد: بلاها با اینها دفع میشوند اما در مساجد نمیرویم در نمازها شرکت نمیکنیم در روزها و مراسم آن شرکت نمیکنیم که کرونا یا ویروس میگیریم.
این مسئول اضافه کرد: نه به خاطر ویروس عزاداری را ترک کنیم نه به خاطر عزاداری ویروس را فراموش کنیم، میشود هم عزاداری کرد هم شیوههای بهداشتی را به طور کامل رعایت کرد، انشالله خداوند همه را از این مریضی نجات دهد آنهایی که مبتلاشدن را خداوند شفا دهد و آنهایی که از این دنیا رفتهاند را خداوند رحمت کند.
* چه چیزی دولتها را عوض میکند
وی در ادامه با انتقاد از رسم گذشته نسبت به تخطئه همه فعالیتهای دولتهای قبل، دولت جدید روی کار آمده در کشور را دولتی خوب، فعال، پر کار، مومن و انقلابی خواند و گفت: اینطور نیست که همه کارها در دولت قبل خراب انجام شده باشد بلکه کارهایی که خراب کردند که خدا جزایشان را بدهد اما کارهایی که انجام شده و پروژههایی که نیمه تمام مانده را باید تمام کنند.
محمدی لائینی ادامه داد: کارهایی که خوب انجام شد را باید ادامه بدهند نه اینکه چون آنها در برابر ما و در مقابل ما بودند ادامه ندهیم چراکه هدف یکی است و نظام این را میخواهد.
وی افزود: البته ما نسبت به کارهایی که نباید انجام می شد و بد انجام شد و آنهایی که صلاحیت نداشتند در این پستها قرار گرفتند معترض هستیم چراکه این اتفاق افتاده اما کارهای خوبی انجام شده و قسمت پر لیوان را هم باید دید فقط نیمه خالی را نبین اما واقعا این انتقاد سرجایش وجود دارد.
خطیب جمعه نکا بنابر فرمایش امیرالمونین(ع) انتقال حکومتها و دولتها را بر چهار مورد تباه کردن اصول، تمسک به فروع، تقدیم اراذل و تأخیر الافاضل برشمرد و اذعان کرد: چرا دولتها اصول یعنی آن چیزهایی که اولویت دارد را ضایع و تباه کردند، چیزهایی که اصل هست را مدنظر و اولویت قرار ندادند.
* فروعی که اصل شد و شد درد مردم
این مسئول اضافه کرد: فروع یعنی شاخهها و امور جزئی، یعنی به حواشی پرداختن، به اصول نپرداختن، ریشهیابی نکردن، امروز اگر بخواهیم مثال بزنیم معیشت برای ما اصل است آقای رئیسی نزد هر یک از مراجع که رفتند توصیه کردن به معیشت، به اشتغال، جوانان بیکاران هستند، ازدواج جوانان اصل هست معیشت اصل هست اعتقادات ما که خراب شد اصل هست.
وی گفت: ما به فروع و به شاخهها چسبیدیم، نگاه نمیکنیم ببینیم درد مردم چیست و تقدیم اراذل یعنی آن افرادی که ناشایست و نالایق بودند، ناکارآمد بودند، بیخیال بودند این افرادی که شایستگی و صلاحیت پستها را نداشتند اینها بر سر کار آمدند.
محمدی لائینی تصریح کرد: مردم حکومتها را عوض میکنند چون آدمهای ناکارآمد سرکار میآیند و آنهایی که صلاحیت دارند در خانه میمانند، خانه نشین میشوند اینها عقب رانده میشوند این برای الآن نیست برای همه تاریخ است بعضی هم اینطور رذل هم هستند فاضل هم هستند.
وی افزود: اگر دقت کنیم جابجایی حکومتها به خاطر این چهار مورد هست که اصول و اولویتها را فراموش میکنند و تمسک به فروع و شاخهها و امور جزئی میکنند، آدمهایی که شایستگی ندارند میآیند مدیر و رئیس مملکت میشوند و آنهایی که شایسته هستند و صلاحیت دارند عقب رانده میشوند.
* تذکری بر زیست گلخانهای مسئولان و مدیران
امام جمعه نکا بیان کرد: بدانیم که منصبها و پستها باید بر اساس شایستگیها و لیاقتها توزیع شود باید ببینیم که چه شخصی شایستگی کدام پست را دارد کدام جایگاه را دارد و کسی که درس آن موقعیت را نخوانده و آنجا قرار دارد باید بگوییم تو آنجا چیکار میکنی آن کسی که تو را آورده ظلم کرده و تویی که در این جایگاه هستی و تخصص نداری هم به همه مردم ظلم کردی این حق الناس و جزو حقوق مردم است.
این مسئول اضافه کرد: خوب آثار این کار چیست، یک کلمه چه اثری دارد، این تقدیم اراذل و تأخیر افاضل در بیان امیرالمومنین(ع) کارش این است که فساد به وجود می آید حالا فسادهای مختلف فسادهای مالی، اخلاقی، سیاسی و فساد های دیگر است که یکی از این فسادها تجملگرایی و زندگی اشرافی است و زندگی کسی که مسئول یک کار، حاکم و مدیر است باید مانند زندگی بقیه مردم باشد.
وی گفت: اما الان اینگونه است؟! قبلا هم نبوده الان هم به هیچ عنوان این طور نیست شاید بعداً هم اینطور نباشد، ماشینهای مدل بالا در اختیار چه کسانی است، خانههای آنچنانی، سفرههای رنگی، مهمانیهای ویژه، کارتهای ویژه اعتباراتی برای آنها است، تز و پز و کلاسی که آنها دارند.
در پایان محمدی لائینی متذکر شد: یک مسئول، یک مدیر مردمی باید مردمی باشد، در میان مردم باشد، با مردم باشد، درد مردم را بداند، او را بفهمد، نیاز مردم را بداند، بگذارد پیام مردم به گوشش برسد، دور خودش را نگاه نکند، زیست گلخانهای نداشته باشد، اگر مدیر این گونه باشد که هیچ جذابیت و کاریزماتیکی در بین مردم نخواهد داشت، اینگونه میشود که این یک سیاستمدار گلخانهای است.