به گزارش پیک نکا، روز گذشته خبری با تیتر ” دستگیری ۳ کلاهبردار مدعی دسترسی به سوالات کنکور۹۹” توسط معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در رسانه ها منتشر شد.
سرهنگ رامین پاشایی در تشریح این موضوع گفته بود که با توجه به نزدیک شدن به ایام برگزاری کنکور سال ۱۳۹۹ افراد کلاهبردار با طراحی پلت فرم های مجرمانه در فضای مجازی مدعی دسترسی و واگذاری سوالات کنکور به داوطلبان متقاضی هستند.
این مقام انتظامی در ادامه اظهار داشته که تاکنون تعدادی افراد مجرم در استان های مختلف کشور از جمله فارس، کردستان ، آذربایجان شرقی، کرمانشاه و خوزستان که با راه اندازی سایت ها و کانال هال مختلف در بستر شبکه های اجتماعی و تبلیغات فریبنده در این خصوص درصدد کلاهبرداری برای فروش سوالات کنکور بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
خریداران سوالات کنکور اهل درس و مطالعه نیستند
محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی در واکنش به ادعای فروش سوالات کنکور توسط برخی افراد سودجو، اظهار کرد: کنکور از سالهای گذشته دارای حساسیتهای ویژه ای بوده و در زندگی دانش آموزان تأثیر مهمی را داشته است. اما کسانی که دنبال خرید سوالات کنکور هستند به طور قطع افرادی هستند که زمانی را برای مطالعه کتب درسی صرف نکرده اند.
وی ادامه داد: در دوران تدریس دیده ام که چه افرادی دنبال خرید سوالات کنکور می روند و این پیشنهاد فروش سوال حتی برای افرادی که دروس را به گونه کامل مطالعه کردهاند میتواند اغواگر وسوسه انگیز باشد. اما در مجموع باید گفت که افراد مدرک گرا و کسانی که با درس و دانش بیگانه اند، مشتری پرو پا قرص خرید سوالات کنکور هستند. اما کسی که واقعا در پی کسب دانش و علم ورزی است فریب تبیلغات کلاهبرداران و مافیای کنکور ار نمی خورد.
این کارشناس آموزشی با بیان راهکارهای مقابله با لو رفتن سوالات کنکور، خاطرنشان کرد: باید از میزان حساسیتهای کنکور کاسته شود. ضمن اینکه موضوع حذف کنکور سالهاست که پیگیری شده اما به نتیجه قطعی در این باره نرسیدهایم؛ در واقع از یک میلیون و ۸۰۰ هزار شرکت کننده در کنکور، تنها ۱۱ درصد از شرکت کنندگان در رشتههای دانشگاههای برند حضور مییابند.
وی تأکید کرد: در طرح اولیه حذف کنکور قرار بود که معدل سالهای دبیرستان در نظر گرفته شود؛ اما گاها دانشگاه ورودی را تعیین و برگزار میکند به این صورت که افراد در دانشگاه های مورد علاقه خود ثبت نام میکنند و در آزمون ورودی آن شرکت میکنند که در صورت قبولی پذیرفته خواهند شد.
نیک نژاد در انتقاد به موضوع تأمین امنیت سوالات کنکوری، تصریح کرد: متاسفانه ایمنی سوالات رعایت نمیشود، و متاسفانه افرادی هستند که از این کاستی در صدد سوء استفاده بر میآیند. به گونه ای که سوالات کنکور از سوی کلاهبردارانی که به مافیای کنکور وصل هستند، در وسعت بزرگ و به گونه شرم آوری در حال فروش هستند؛ بنابراین حذف کنکور میتواند حساستهای ویژه را در آشفته بازار خریدو فروش سوالات کنکور که توسط مشتی سودجو به راه افتاده کاهش دهد.
کنکور؛ ابزار درآمدزایی دولتها و نهادهای مرتبط !
وی با اشاره به معادله حذف کنکور، این آزمون را ابزاری برای درآمدزایی برخی سازمانها دانست و عنوان کرد: به نظر زمانی که از تعداد کل داوطلبان کنکور تنها ۱۰ درصد وارد دانشگاههای برند و بزرگ میشوند و دیگر داوطلبان باید در دانشگاههای پولی تحصیل کنند، کنکور مبنایی ندارد و نباید این دانشگاهها از طریق کنکور پذیرش داشته باشد، در واقع کنکور می تواند برای دولت و نهادها ابزار در آمدزایی باشد و حذف کنکور آثار کاهش در آمد را دارد که عدهای با آن مخالفت میکنند. پس طبیعی است در جایی که درآمدی هنگفت باشد و بوی کسب ثروت به مشام برسد، کلاهبرداران در آنجا خیمه می زنند.
ادعای فروش سوالات کنکور ؛ الزام و آلارمی برای حذف کنکور
این کارشناس آموزشی اضافه کرد: هنگامی که چنین وضعیتی درباره دانشگاهها وجود دارد به نظر میتوان گزینه حذف کنکور را مطرح کنیم؛ چرا که از استرس ۸۰ درصد از خانوادههایی که فرزندان آنها مجبورند در دانشگاههای پولی و غیر انتفاعی تحصیل کنند؛ کاسته میشود و از طرفی موضوع لو رفتن سوالات کنکور نیز از بین خواهد رفت؛ گرچه این معضل تنها محدود به کنکور نمی شود و این مافیا به حوزه آموزش متوطسه هم ورود کرده به گونه ای که این حقیقت تلخ درباره فروش سوالات امتحان نهایی نیز صورت گرفته بود.
وی با انتقاد از توجه سیستم آموزشی کشور به نتیجهگرا بودن، خاطرنشان کرد: نتیجه گرا بودن سیستم آموزشی کشور موجب شده تا برخی دانش آموزان نیز برای دستیابی به نتیجه نهایی از راههای میانبر استفاده کنند، در واقع افراد برای رسیدن به کنکور وارد دامهای کلاهبرداران فضای مجازی شده و حتی سوالاتی را خریداری می کنند که در نهایت اشتباه بوده و دروغی بیش نیست و به طور قطع، فرهنگ آموزشی موجب میشود تا چنین اقداماتی از سوی دانش آموزان و کلاهبرداران را شاهد باشیم.