به گزارش پیک نکا، عفونتهای منتقله از غذا عموما به دلیل باکتریها، سموم باکتریایی، ویروسها و انگلها ایجاد می شوند.
بیماریهای منتقله از غذا بیماریهایی هستند که از خوردن غذا و یا نوشیدنیهای آلوده ناشی میشوند و برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای منتقله از آب و غذا موارد زیر توصیه میشود:
– شستن دستها. قبل از تهیه غذا و یا هنگام سرو و مصرف غذا و پیش از خوراندن غذا به کودکان باید دستها به دقت با آب و صابون شسته شوند و همچنین پس از هر بار اجابت مزاج لازم است دستها به دقت با آب و صابون شسته شوند.
– استفاده از توالتهای بهداشتی
– استفاده از آب سالم و بهداشتی
– سالم سازی صحیح سبزیجات بر اساس چهار مرحله از جمله پاکسازی گل و لای، انگل زدایی، گندزدایی و شستشو با آب سالم.
– عدم استفاده از آبهای ناسالم جهت آشامیدن، شستشوی ظروف، میوه و سبزی و استحمام.
– استفاده از یخهای بهداشتی در زمان سفر و عدم استفاده از یخ های فلهایی که ممکن است از آب ناسالم تهیه شده باشد.
– مصرف غذاهای پخته شده در اسرع وقت و نگهداری غذای پخته شده در ظرف در بسته در داخل یخچال
– دور نگه داشتن ظروف و مواد غذایی از دسترس حشرات که برای اینکار لازم است موادغذایی در ظروف دربسته نگهداری شوند.
– شستن تختهی برش مواد غذایی (تخته سبزی و گوشت) با آب سالم
– قرار ندادن بطری آب معدنی و نوشابه و … در حوضچهها. باید به خاطر داشت که قرار دادن انواع نوشیدنیها و میوه ها در حوضچهها و برکهها و …. جهت خنک کردن یا شستشو، موجب آلودگی بیشتر آنها و حتی ایجاد مسمومیت میشود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، بیشتر افراد هنگامی که برای تفریح به خارج از شهر می روند یا در هنگام سفر، درصورت پیدا نکردن آب سالم و بهداشتی و یا به منظور خنک کردن میوههایی از قبیل هندوانه، خربزه و … و بطریهای نوشیدنی، آنها را در آبهای طبیعی که در نزدیکی خود مییابند قرار میدهند. درصورت آلودگی این آبها به ویروس یا انگل و.. این آلودگی به میوه و بطری انتقال یافته و با مصرف آنها فرد بیمار میشود.
مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرحشده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاههای سایر رسانهها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.