به گزارش پیک نکا،به نقل از بلاغ در حالی که دولت جدید آمریکا تظاهر به تعامل با ایران میکند، یورونیوز و رادیو فردا گزارش دادند که آمریکا، محموله بنزین مصادرهشده ایران را فروخته است!
یک مقام وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه گفت: بیش از یک میلیون بشکه بنزین ایران که سال گذشته بر اساس تحریمها ضبط شده بود، به فروش رفته و یک نفتکش دیگر حامل نفت خام ایران که اخیرا توقیف شده، در مسیر حرکت به سوی آمریکاست.
توقیف و مصادره محمولههای سوختی ایران بخشی از سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ بود که پس از خروج آمریکا از برجام و ازسرگیری تحریمها در سال ۹۷ به اجرا گذاشته شد.
در چارچوب این سیاست، دولت آمریکا محموله ۱.۲ میلیون بشکهای بنزین را که به وسیله چهار نفتکش برای ونزوئلا ارسال شده بود، توقیف کرد.
مارک ریموندی، سخنگوی وزارت دادگستری، به خبرگزاری رویترز گفت: فروش این محمولهها انجام شده و دولت آمریکا اکنون در حال محاسبه هزینههای این عملیات است. فروش محمولهها تکمیل شده، بهای آن از سوی شرکت میانجی پرداخت شده و این مبلغ اکنون در اختیار ایالات متحده است.
راهزنی دریایی و فروش محموله بنزین در حالی است که برخی محافل آمریکایی مدعی شده بودند دولت بایدن میخواهد به طور محدود بخشی از منابع مالی بلوکهشده ایران را آزاد کند!
اظهارات ضد ایرانی فرمانده نظامیان تروریست آمریکا
فرمانده نظامیان تروریست آمریکا در غرب آسیا مدعی شد؛ ایران، چالشبرانگیزترین عامل بیثباتی در منطقه است.
ژنرال کنث مککنزی ضمن سخنانی در اندیشکده خاورمیانه گفت: بیش از ۴۰ سال است که ایران با انجام فعالیتهای مخرب، نه تنها منطقه بلکه امنیت جهانی و تجارت را بیثبات میکند، از تروریسم و سازمانهای تروریستی در مبارزه با هنجارهای بینالمللی حمایت مالی کرده و از آنها پشتیبانی میکند.
وی ادعا کرد: ایران منبع اصلی بیثباتی در عراق است و از عراق به عنوان یک ناحیه نیابتی زمین مبارزه علیه ایالات متحده استفاده میکند. اقدمات ایران همچنین در بیثباتی در سوریه و یمن نقش دارد که به درگیریهای منطقهای منجر میشود که میلیونها پناهنده، قحطی و شیوع بیماریها در پی داشته است.
فرمانده سنتکام اظهار کرد: بنابراین ما برای کاهش آنها چه کاری انجام میدهیم؟ من معتقدم که ماهیت حضور ما در منطقه دفاعی است و ما را به دوره بازدارندگی مناقشهبرانگیز با ایران رسانده است.
مککنزی گفت: تواناییها و اراده برای دفاع از شرکا و منافع ایالات متحده، علامتهایی ارسال میکنند که به وضوح توسط رژیم ایران دریافت میشود.
فرماندهی سنتکام ادامه داد: فرماندهی مرکزی به مشارکت چند ملیتی مهم در منطقه منجر میشود: آنها به ایجاد ثبات و آزادی ناوبری کمک میکنند که نخستین مورد آن نیروی دریایی ترکیبی یا (CMF) و دومین آن، قرارداد بینالمللی امنیت دریایی IMSC است.
IMSC یک چارچوب مبتنی بر همکاری است که از خصومت تروریسم و فعالیت مخرب در جریان مهم تجارت دریایی، تنگه هرمز و بابالمندب را تضمین میکند.
مککنزی با این ادعا که این دو نمونه، هدف مشترک تامین ثبات را دنبال میکنند، افزود: کاهش تنش بین اسرائیل و سایر کشورهای عربی فرصتی استراتژیک برای ما فراهم میکند تا شرکای بیشتری را در برابر تهدیدهای مشترک برای ایجاد ثبات در منطقه همسو کنیم.
اظهارات ضد ایرانی فرمانده نظامیان تروریست آمریکا در منطقه در حالی است که برخی مزدوران رسانهای آمریکا تلاش میکنند چهرهای متفاوت، از دولت بایدن ترسیم کنند.
لافزنی مککنزی در ماهیت دفاعی حضور آمریکا در منطقه در حالی است که غرب آسیا، کیلومترها از خاک آمریکا فاصله دارد و آمریکا در کنار اشغال غیرقانونی افغانستان و عراق، مرتکب راهاندازی جنگهای جنایتکارانه در سوریه و عراق و فلسطین و لبنان و یمن شده است.
کلک مرغابی روزنامه اجارهای در خدمت بازی پلیس خوب – پلیس بد
یک روزنامه زنجیرهای میگوید: راه سوم درباره بازگشت ایران و آمریکا به تعهدات برجامی، اعتماد به اروپاست.
آفتاب یزد، همان روزنامهای است که زمانی از قول موگرینی به دروغ تیتر زده بود «هرچه تهران بگوید» اما گذشت زمان ثابت کرد اروپا کاملا دنبالهرو آمریکاست.
با وجود سوابق منفی در بزک کردن آمریکا و اروپا، آفتاب یزد اکنون در تحلیلی مینویسد: این که دو طرف برای بازگشت و عمل به تعهدات شرط تعیین کردهاند یعنی راه سومی نیز وجود دارد اما اینکه دو طرف اصرار دارند اول طرف مقابل به برجام باز گردد به بیاعتمادی فیمابین بازمیگردد که طبیعی است.
این روزنامه میافزاید: اروپاییها میتوانند در این زمینه گرهگشا باشند و آمریکاییها را قانع کنند. دیداری بین وزرای خارجه آمریکا و فرانسه صورت گرفته و فرانسویها بیان کردند که مذاکرات عمیقی درباره برجام انجام شده است. هنوز نتیجه این مذاکرات مشخص نشده است و به تدریج ذکر خواهد شد. معتقدم آقای جوزپ بورل هنوز میتواند نقش بازی کند و این اعتماد را به وجود آورد که همزمان همه به تعهدات خود برگردند و آمریکا هم رسما اعلام کند که تحریمهای ایران برداشته شده است. برای این اعتمادسازی هم میتواند خود آمریکاییها از ایران یکی – دو کشتی نفت خریداری کنند. در این جریان ایران اعتماد ندارد به هر حال یک بار و نیم آمریکاییها خلف وعده کردند. نیم آن مربوط به دوران آقای اوباما است که تمام و کامل تحریمها را برنداشتند. یک بار هم مربوط به دوران ترامپ است. به همین دلیل طرف ایرانی فکر میکند این پیمانشکنی میتواند دوباره رخ دهد.» در مورد راه حل سوم به دلیل اعتمادی که آمریکا به اروپا دارد و اینکه آقای جوزپ بورل هم تا حدودی شخص منصفی است و همیشه هم گفته همه باید به برجام برگردند و تحریمهای ایران باید برداشته شود و برای آن هم هیچگاه شرط نگذاشته او میتواند در این راستا گامهای مثبتی بردارد. ما از اروپا خوب استفاده نکردیم حتی مذاکرات تلفنی هم با آنها انجام ندادیم. وقتی طرحی را مبنا قرار میدهیم باید روی آن کار کنیم حتی با گفتوگو با آنها میتوان درون دل آمریکاییها را درآورد. باید زودتر دست به کار شویم، گفتوگو کنیم، سفر کنیم و حتی سفرای این سه کشور را دعوت کنیم و دیدگاهها را بررسی کنیم.
تحلیل روزنامه آفتاب یزد در حالی منتشر میشود که دولت آقای روحانی و تیم آقای ظریف بالغ بر ۲ سال معطل اروپاییها مانده و دهها سفر و ملاقات را برای ترغیب اروپا به عمل کردن تعهدات خود انجام دادند اما اروپا ضمن کاهش ۱۱ تعهد برجامی خود به وعدههای پیاپی بیارزشتر، مدعی راهاندازی کانالهای موسوم به SPV و اینستکس شد که همانها را هم (حتی در حد مبادله پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها با غذا و دارو) انجام نداد.
به عبارت دیگر میتوان گفت راه سومی که روزنامه زنجیرهای مدعی آن است همان راه آمریکا و در واقع بازسازی بازی پلیس خوب – پلیس بد در زمین و نقشه آمریکاست!
در این میان اروپا نه تنها نمیتواند میانجی خوبی باشد بلکه پارسنگ کفه ترازو آمریکاست. ضمن اینکه منطقا، همان طرفی که آغازگر نقض تعهدات خود بود، باید به جبران خسارتهای ناشی از پیمانشکنی خود بپردازد.
این نکته نیز گفتنی است که جوزپ بورل قبلا تصریح کرده اهمیت برجام، در نظارت سختگیرانه به برنامه هستهای ایران و امکان توسعه محدودیتهای آن بر سایر فعالیتهای منطقهای و دفاعی ایران است!