• امروز : پنج شنبه - ۷ مهر - ۱۴۰۱
  • برابر با : 4 - ربيع أول - 1444
  • برابر با : Thursday - 29 September - 2022

اخبار ویژه

گزارش تصویری | امت رسول‌الله در نکا به میدان آمدند گزارش تصویری | مردم شهرستان نکا یکصدا علیه اغتشاشگران یک مرگ مشکوک مخالفان نظام را به میدان آورد/ تنها راه پیروزی امت اسلام مقاومت در برابر دشمن است گزارش تصویری | ققنوس سرد آسایش از این جهنم خیس سر بر می‌آورد بهره برداری از پروژه آبرسانی سنگر – کفرات نکا با بهره مندی ۱۰۲ خانوار روستایی تخصیص ۱۵۰ تن نهاده دامی به دامداران منطقه هزارجریب نکا گزارش تصویری | سوگواره احلی من العسل به یاد قاسم‌بن‌الحسن در شهرستان نکا گزارش تصویری | وداع با شهدای مدافع حرم در اجتماع بزرگ عاشورائیان نکا تأکید بر اهمیت نظافت مساجد و نمازخانه‌ها/ باید عاشق نماز تربیت کنیم رئیسی: نباید به‌ دلیل برخی حواشی از زیر بار مسؤولیت تصمیمات بزرگ شانه خالی کنیم ایران در کانون توجه «انجمن امنیتی اسپن» سید حسن نصرالله: محاصره اقتصادی جنگ است، مقابله با آن جهاد/ آمریکا و اسرائیل شیطان زمانه هستند حکم مجازات هتک حیثیت در فضای مجازی پروژه سیاه انگلیس برای آوارگان افغان آبخیزداری پادزهری برای سیلاب ها؛ خسارت ۴هزار میلیاردی هر سیل به کشاورزی! برای ترویج نماز در جامعه، نماز سپاه دشمن در کربلا را تبلیغ نکنیم/ وظیفه خطیر مدیران در ترویج نماز

2

خوردن قند زیاد چگونه فشار خون را بالا می‌برد؟

  • کد خبر : 7087
  • ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
خوردن قند زیاد چگونه فشار خون را بالا می‌برد؟
متخصص تغذیه درخصوص ارتباط مصرف بیش از حد قند و افزایش فشار خون بدن توضیح داد.

به گزارش پیک نکا، سید ضیا‌ءالدین مظهری متخصص تغذیه گفت: یکی از راه‌های غیرمستقیم دریافت شکر و قندها و انباشت آنها در بدن، از طریق مصرف تولیدات متنوع صنایع غذایی از قبیل سس‌ها، غذاهای آماده، کنسروهای مختلف، تنقلات، گوشت‌های فراوری‌شده است که به مقدار قابل توجهی کربوهیدرات به جیره غذایی روزانه مصرف کنندگان انتقال می‌دهد که اصلا به چشم نیامده و به حساب آورده نمی‌شود.

وی افزود: کربوهیدرات‌ها عامل بروز و شیوع بیماری‌ها هستند و برمبنای یافته‌های تعداد زیادی از اندیشمندان و پژوهشگران در کشورهای مختلف جهان، گرایش به مصرف زیاد از حد مجاز قند و شکر در اکثریت قریب به اتفاق کشورهای غنی و فقیر شرقی و غربی زمینه ساز و عامل مهمی در بروز و شیوع انواع بیماری‌های سوخت و سازی غیر واگیر مزمن هستند.

مظهری ادامه داد: بارزترین آنها بیماری اضافه‌وزن و چاقی و پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختالالت عملکرد کبد بوده و حتی تعداد زیادی از انواع سرطان‌ها را نیز به کربوهیدرات‌ها نسبت داده‌اند. دانشمندان در قبال تک قندی‌ها و دو قندی‌ها به ساکارز و فروکتوز که طعم شیرین بیشتری به نسبت گلوکز دارد هشدار داده و می‌دهند.

مظهری با بیان اینکه برمبنای توصیه سازمان جهانی بهداشت یک فرد رشد یافته با وزن متناسب نسبت به قدش یعنی BMI در محدوده ۱۸٫۵ تا ۲۵ حدوداً به ۲۵ تا ۳۰ گرم قند در روز نیاز دارد که معادل ۵ قاشق مرباخوری شکر می‌شود تاکید کرد: ولی متأسفانه همه ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم کربوهیدرات به صورت (قند و شکر ) یعنی دو تا سه برابر میزان توصیه شده دریافت می‌کنیم.

با خوردن فروکتوز چه اتفاقاتی در بدن رخ می‌دهد؟

متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: برخلاف گلوکز، فروکتوز خیلی سریع جذب و در مسیر جریان خون به حرکت درآمده و به درون تمامی سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های کبدی راه پیدا می‌کند. سپس کبد شروع به تولید چربی و ذخیره آن کرده و قسمتی از آن را به جریان خون انتقال می‌دهد که طی فرایندهای درهم‌تنیده‌ای موجب افزایش فشارخون می‌شود. انباشت زیاد چربی در جریان خون با رسوب و نفوذ در مخاط رگ‌های خون رسان، حالت کشسانی آنها را کمتر کرده ، فشار مضاعفی را به قلب و کلیه‌ها وارد و عملکرد آنها را از حالت عادی خارج میکند.

وی گفت: از طرف دیگر افزایش میزان مولکول‌های قند در خون، مشکالت فراوان دیگری را به وجود می‌آورد بطوری‌که تأثیرات زیانباری را در چرخه سوخت وساز بدن پدیدار آورده و تمامی این تغییرات نهایتا به بروز سندرم متابولیک ختم می‌شود که علائم بارز آن شامل انباشت چربی زیاد در محیط شکم، افزایش فشارخون، افزایشتری گلیسیرید خون و کاهش سطح HDL کلسترول و افزایش قند خون است.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=7087

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.