• امروز : دوشنبه - ۷ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : 6 - رمضان - 1444
  • برابر با : Monday - 27 March - 2023

اخبار ویژه

گزارش تصویری | نشست خبری فرماندار نکا به مناسبت فجر چهل‌وچهارم انقلاب اسلامی افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های چهل‌وچهارمین فجر انقلاب به ارزش بیش از ۴۰۰۰ میلیارد در نکا وقوع زمین لرزه در نکا/ زمین‌لرزه ۴.۲ ریشتری در مرکز مازندران گاز نکا وصل است /تکذیب هرگونه قطع گاز در مازندران متلاشی شدن باند سارقان موتورسیکلت در نکا گزارش تصویری | راهپیمایی محکومیت اقدام شنیع نشریه فرانسوی در نکا تنزل سفارت فرانسه تا حد کاردار از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) در نکا برگزاری رویداد جُمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) مخصوص بانوان به میزبانی نکا کشت قراردادی گندم درمزارع نکا دستگیری سارق اموال بیمارستانی در نکا سهل‌انگاری موجب آتش سوزی در جنگل‌های نکا شد گزارش تصویری | سومین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در مسجد جامع نکا واحد ۴ بخار نیروگاه نکا پس از پایان تعمیرات غیر مترقبه وارد مدارتولید شد ادامه بازی علی کریمی در زمین دشمن/ جادوگری که دست از جادوی مردم ایران برنمی‌دارد آیا بن سلمان به سرنوشت سادات دچار می شود؟

2

تبدیل موزه ها به مکان هایی که به دنبال صلح و رهگشای آینده هستند

  • کد خبر : 3951
  • ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۳:۳۲
براساس آخرین خبرهای واصله، تبدیل موزه ها به مکان هایی که به دنبال صلح و رهگشای آینده هستند، مشاهده می گردد.

به گزارش پیک نکا، داستان چیست؟

علیرضا قلی نژاد، عضو هیئت اجرایی کمیته ملی موزه های ملی ایران در گفت و گوی اینستاگرامی با موضوع چیستی و تعریف موزه با اشاره به دو تعریف از موزه گفت: در اساسنامه ایکوم تعریف موزه چنین آمد: موسسه غیر انتفاعی و دائمی است که در خدمت جامعه و توسعه آن است موزه برای عموم مردم آزاد بوده و میراث ملموس، ناملموس، طبیعی را با هدف آموزش، نگهداری حفاظت به نمایش می گذارد.
وی افزود: در تعریف جدید آمد موزه، فضایی دموکراسی ساز فراگیر و چند منظوره برای ترغیب گفت و گو در نظر گرفته شده و به پرداختن به مناقشات زمان حال می پردازد و اشیای جامعه را نگهداری می کند. موزه ها تضمین کننده حقوقی برابر برای همه هستند و از کرامت انسانی عدالت اجتماعی و برابری اجتماعی حمایت می کند.
قلی نژاد با بیان اینکه کمیته ایران در اجلاس کیوتو به تعریف دوم اعتراض داشت گفت: به نظر می رسد این از موزه نیست بلکه تشریح مفهوم موزه است در حالیکه نیاز به تعریف وجود دارد و نباید آن موضوع تشریح شود، زیرا در تعریف دوم از واحدهای به عنوان مثال دموکراسی استفاده شده که قابل تفسیر نیست و در جوامع و کشورهای مختلف معانی گوناگونی دارد و نمی توان از این مفاهیم در تعریف استفاده کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ایران از لحاظ تاریخ و سابقه در حوزه موزه باسابقه است، گفت: البته امروز در جامعه ما برداشت های متفاوتی از مفاهیم موزه وجود دارد که گاه با یکدیگر متضاد است. در حالی به عنوان مثال از شهر موزه صحبت و حرف زده می شود که بسیاری از مفهوم آن را نمی دانند و مشخص نیست کدام نهاد قرار است از موزه در موضوع شهر موزه حمایت کند.
قلی نژاد افزود: همچنین مفهوم دیگری همچون کافه موزه همچنان جای تردید دارد. اشیا و اموالی که در کافه موزه قرار دارند، چگونه حفاظت و نگهداری می شوند؟ موزه از حافظه بشری حفاظت می کند و رهگشای آینده بوده و بدنبال تفاهم صلح و وفاق است.
قلی نژاد گفت: موزه را نمی توان تنها به دوره های دور تاریخی محدود کرد ما امروزه با فراموشی مواجه هستیم. در صد سال پیش شکل خانواده طوری بود که بسیاری از فرهنگها به دیگر نسل می رسید ولی الان اینگونه نیست.
وی افزود: بسیاری از خاطرات و آیین ها سی سال پیش به فراموشی سپرده شد، زیرا کسی آن را به نسل کنونی منتقل نکرده که این کار را می توانند موزه های محلی انجام دهند.

ضرروت راه اندازی موزه های محلی

جبرئیل نوکنده مدیرکل موزه ملی ایران گفت: گفت بیشتر مفاهیم در تعریف دوم در همان طرف نخست مستتر است. وی در تعریف خودش از موزه گفت موزه محلی است که حافظه بشری نگهداری پاسداری می شود.
نوکنده گفت: در تعریف موزه آمده که موزه به صورت هیئت امنایی و به صورت دموکراتیک اداره شود و حتی به مفهوم مردم سالاری در جامعه کمک می کند. وی افزود: نگهداری از اشیا هدف نهایی در موزه ها نیست، بلکه تبین اشیا و سخن آوردن آنها ماموریت موزه است.
نوکنده با اشاره به تاریخ تأسیس موزه در ایران گفت: موزه ملی در سال ۱۲۹۵ ساخته شد که این یعنی سابقه یک صد ساله موزه در ایران که بسیار اهمیت دارد. موزه ها در رویکردهای جدید جامعه محور شده اند. مثلا موزه ها در دوران شیوع کرونا وظیفه خودشان را انجام دادند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر افرادی که می خواهند اقدام به ایجاد موزه کنند باید چه چیزهایی بدانند، گفت: آنها خاطرات جمعی یک کشور و یا یک خانواده را در اختیار دارند که مسئولیت سنگینی است و باید آنها بدور تعصب در اختیار بازدیدکنندگان بگذارند که ماموریت سنگینی است.
نوکنده در تعریف از باستان شناسی گفت: باستان شناسی مطالعه گذشته بشر و ارتباط آن با آینده است. این دور زمانی از دوره نو سنگی تا نیم ساعت قبل را شامل می شود. هم اکنون مطالعات باستان شناسی مدرن و معاصر در حال انجام است.
وی در خصوص موزه های محلی گفت: امروز ضرورت تاسیس موزه های محلی بسیار وجود دارد، زیرا باید کمک شود تنوعهای فرهنگی که ایران از آن برخوردار است، حفظ شوند، زیرا ما امروز شاهد هستیم خاطرات جمعی ثبت نمی شود در حالیکه موزه های محلی این کار را انجام می دهند.

تبدیل موزه ها به مکان هایی که به دنبال صلح و رهگشای آینده هستند

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=3951

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.