• امروز : سه شنبه - ۲۵ مرداد - ۱۴۰۱
  • برابر با : 19 - محرم - 1444
  • برابر با : Tuesday - 16 August - 2022

اخبار ویژه

بهره برداری از پروژه آبرسانی سنگر – کفرات نکا با بهره مندی ۱۰۲ خانوار روستایی تخصیص ۱۵۰ تن نهاده دامی به دامداران منطقه هزارجریب نکا گزارش تصویری | سوگواره احلی من العسل به یاد قاسم‌بن‌الحسن در شهرستان نکا گزارش تصویری | وداع با شهدای مدافع حرم در اجتماع بزرگ عاشورائیان نکا تأکید بر اهمیت نظافت مساجد و نمازخانه‌ها/ باید عاشق نماز تربیت کنیم رئیسی: نباید به‌ دلیل برخی حواشی از زیر بار مسؤولیت تصمیمات بزرگ شانه خالی کنیم ایران در کانون توجه «انجمن امنیتی اسپن» سید حسن نصرالله: محاصره اقتصادی جنگ است، مقابله با آن جهاد/ آمریکا و اسرائیل شیطان زمانه هستند حکم مجازات هتک حیثیت در فضای مجازی پروژه سیاه انگلیس برای آوارگان افغان آبخیزداری پادزهری برای سیلاب ها؛ خسارت ۴هزار میلیاردی هر سیل به کشاورزی! برای ترویج نماز در جامعه، نماز سپاه دشمن در کربلا را تبلیغ نکنیم/ وظیفه خطیر مدیران در ترویج نماز پیکر شهید مدافع حرم حاج رحیم کابلی مهمان اجتماع بزرگ عاشوراییان نکا دلیل واقعی اختلال در اینترنت چیست؟ پهپادهای تهاجمی ایران چگونه میدان جنگ را برای مسکو تغییر خواهند داد؟ اتمام عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی ولامده نکا

0

با گوجه فرنگی این ویتامین حیاتی بدن را می‌توان تامین کرد!

  • کد خبر : 40532
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰:۳۶
محققان کشاورزی در انگلستان، از طریق مهندسی ژنتیک موفق به تولید نوعی گوجه فرنگی شده‌اند که ویتامین دی بیشتری را به بدن می‌رساند و نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند.

به گزارش پیک نکا، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهند که گوجه فرنگی را می‌توان جوری مهندسی کرد که یک عملکرد آنزیمی که به طور معمول، پیش ساز ویتامین دی را به کلسترول تبدیل می‌کند، مسدود کند و از این طریق، پروویتامین D۳ بیشتری را تولید کرد.

این پروویتامین، پیش ساز ویتامین D۳ است. بدین ترتیب این گوجه فرنگی‌ها می‌توانند منبع غذایی جدیدی از ویتامین D۳ بوده و پیامدهای مثبت و بالقوه‌ای برای سلامت عمومی داشته باشند.

کمبود ویتامین D یک مشکل عمده بهداشت جهانی است که تقریباً یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، پارکینسون و زوال عقل شود.

اگرچه انسان‌ها می‌توانند ویتامین D۳ را با قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بدن خود سنتز کنند، اما بیشتر این ویتامین از طریق رژیم غذایی ما تامین می‌شود. با این حال، منابع غذایی این ویتامین به ویژه از طریق گیاهان محدود هستند.

محققان پارک تحقیقاتی نورویچ در انگلستان، در یک پژوهش جدید، ژنی را در گوجه فرنگی ویرایش کردند که آنزیمی  به نام ۷-دهیدروکلسترول ردوکتاز را کد می‌کند. این آنزیم به طور معمول پروویتامین D۳ را به کلسترول تبدیل می‌کند.

آنها با ویرایش این ژن، توانستند این مسیر را مسدود کنند. این کار منجر به تجمع قابل توجه پرو ویتامین D۳ در میوه‌ها و برگ‌های گوجه‌فرنگی می‌شود، بدون این که بر رشد و نمو و همچنین عملکرد گیاه تأثیر بگذارد.

پروویتامین D۳ سپس می‌تواند از طریق قرارگرفتن در نور ماوراء بنفش UV-B به ویتامین D۳ تبدیل شود یا آن که می‌تواند توسط بدن انسان برای سنتز ویتامین D۳ در مواجهه با اشعه ماوراء بنفش B مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته آنها، مقادیر پروویتامین D۳ که از این طریق در یک عدد گوجه فرنگی تجمع می‌یابد، در صورت تبدیل به ویتامین D۳، با مقدار این ویتامین در دو تخم مرغ متوسط یا ۲۸ گرم ماهی تن برابری می‌کند. این محققان معتقدند خوردن این گوجه فرنگی‌ها، می‌تواند نیاز روزانه کودکان و بزرگسالان را به ویتامین D۳ برآورده کند.

نتایج این تحقیق که استراتژی الهام بخشی را برای تحقیقات بیشتر در زمینه مهندسی محصولات کشاورزی ارائه می‌دهد، در نشریه Nature Plants منتشر شده‌اند.

 

 

 

 

 

 

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاه‌های سایر رسانه‌ها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=40532

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.