به گزارش پیک نکا، به نقل از مازند اصناف؛ در آغاز ماه مبارک رمضان، امسال نیز این ماه پرخیر و برکت، با گرانی در مازندران شروع شد و این در شرائطی است که هم آقای رئیسجمهور تاکید بر عدم افزایش قیمتها داشته و مقامهای این استان نیز نوید ثبات قیمتها را دادند، اما باز هم مثل همیشه، چرخ گردون به کام گرانفروشان میگردد و مردم تنها نظارهگر کاهش قدرت خرید خود هستند.
مشخصه آغاز هر سال در مقوله قیمت کالاهای ضروری، چند مصاحبه مفصل و بازرسیهای گسترده با بازتابهای فراگیر رسانهای است که امسال تنها آقای رئیسجمهور در چند اظهار خود بر این نکته تصریح داشته و بر ضرورت نظارت مسئولان در سراسر کشور تاکید نمودند، اما در مازندران، که با انتصاب فرمانداران سر مسئولان استانداری گرم و شلوغ بود، خبر چندانی از موضوع “قیمتها” نبود و حتی اگر بازرسیهایی در برنامه مسئولان مربوطه وجود میداشت، مردم و رسانهها از آن اطلاعی حاصل نکردند و فضای بیخطری برای گرانفروشان بوجود آمد و نتیجه این شد که کالاهای ضروری در هر توزیع عمده بین فروشگاهها با قیمت افزایشی عرضه شود و مردم نیز هربار مبلغ بیشتری برای این اقلام بپردازند.
روغن مایع باز هم کم شد تا قیمت بالاتر خود را توجیه و زمینهسازی کند. قیمت لبنیات باز هم افزایش یافت. زولبیا و بامیه نسبت به سال گذشته دو برابر شد. قیمت یک کیلو شکر به ۲۵ تا ۳۰ تومان رسید. سیب زمینی به کیلویی ۲۰ هزار تومان و پیاز به ۱۰ هزار تومان و سیب درختی به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان رسید.
هر ساله برای کنترل بازار و تثبیت قیمتها، مسئولان نظارت و بازرسی اقدام به راهاندازی اکیپهایی در سطح شهرها میکردند و خبرآن هر شب از طریق رسانه ملی پخش میشد و این اطمینان را به مردم میداد که خلاصه بازرسانی در حال گشتزنی و نظارت بر کار اصناف هستند و موارد برخورد آنها با صنوف متخلف را نیز نشان میدادند تا تحذیری باشد برای فروشنگان و آنان را برحذر میداشت تا گرانفروشی نکنند و به عموم نیز شماره تلفنهایی ارائه میشد تا موارد تخلف و گرانفروشی را گزارش دهند، هرچند شاید برخورد چندانی با متخلفان صورت نمیپذیرفت، اما همین حرکت مختصر و مقطعی تا حدی موثر بود و به مردم اطمینان و امنیت میبخشید که این کنترل و بارزسیها را امسال مردم چندان شاهد نبودند و جا دارد مسئولان استان مازندران بویژه آقای استاندار در این ارتباط توضیح دهند و امید آنکه این وضعیت دیگر تکرار نشود.
علیرغم زیاد شدن بیش از حد نیاز واحدهای خدماتی در شهرها، که تعداد بازیدها و نظارتها را نسبت به قبل ضروریتر نموده، متاسفانه شاهد تقریباً تعطیلی بازرسیها میباشیم و مردم ناچارند تخلفات بازار را بخورند و دم برنیاورند. نیازهای روزانه مردم به نان و…، مقید به یک روز و چند روز نظارت و بازرسی نیست بلکه باید اکیپهای آماده دائم در کار باشند تا به مردم اجحاف نشود، ضمن آنکه برای اطلاعرسانی و طرح شکایات مردم در امر گرانفروشی، باید شماره تلفنهای فعال در اختیار مردم قرار گیرد و بموقع نیز نسبت به شکایات مردم واکنش نشان داد و با متخلفان برخورد سریع و قاطع بعمل آوردو امید آنکه این نقیصه بزرگ در مازندران مرتفع شود و مسئولان به وظائف خود در قبال مردم عمل کنند.
زهرا غلامی
مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرحشده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاههای سایر رسانهها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.