• امروز : جمعه - ۱۲ خرداد - ۱۴۰۲
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1444
  • برابر با : Friday - 2 June - 2023

اخبار ویژه

گزارش تصویری | نشست خبری فرماندار نکا به مناسبت فجر چهل‌وچهارم انقلاب اسلامی افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های چهل‌وچهارمین فجر انقلاب به ارزش بیش از ۴۰۰۰ میلیارد در نکا وقوع زمین لرزه در نکا/ زمین‌لرزه ۴.۲ ریشتری در مرکز مازندران گاز نکا وصل است /تکذیب هرگونه قطع گاز در مازندران متلاشی شدن باند سارقان موتورسیکلت در نکا گزارش تصویری | راهپیمایی محکومیت اقدام شنیع نشریه فرانسوی در نکا تنزل سفارت فرانسه تا حد کاردار از سوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گزارش تصویری | رویداد بزرگ جمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) در نکا برگزاری رویداد جُمانه در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) مخصوص بانوان به میزبانی نکا کشت قراردادی گندم درمزارع نکا دستگیری سارق اموال بیمارستانی در نکا سهل‌انگاری موجب آتش سوزی در جنگل‌های نکا شد گزارش تصویری | سومین سالگرد سیدالشهدای مقاومت در مسجد جامع نکا واحد ۴ بخار نیروگاه نکا پس از پایان تعمیرات غیر مترقبه وارد مدارتولید شد ادامه بازی علی کریمی در زمین دشمن/ جادوگری که دست از جادوی مردم ایران برنمی‌دارد آیا بن سلمان به سرنوشت سادات دچار می شود؟

3

اعتراف روزنامه انگلیسی به خطر هسته‌ای عربستان

  • کد خبر : 16713
  • ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
یک روزنامه انگلیسی به نقل از کارشناسان چینی نوشت، معادن اورانیوم عربستان سعودی می‌تواند به اندازه‌ای باشد که این کشور دست به تولید سلاح اتمی بزند.

به گزارش پیک نکا،

ذخایر اورانیوم عربستان سعودی ممکن است به اندازه‌ای باشد که این کشور بتواند از آن برای ساخت سلاح اتمی استفاده کند.
روزنامه «گاردین» روز پنجشنبه نوشت، به مدارکی از زمین‌شناسان چینی دست پیدا کرده است که در برنامه انرژی اتمی عربستان سعودی مشارکت داشته و وظیفه آن‌ها یافتن معادن اورانیوم در این کشور است.
در این گزارش که آن را زمین‌شناسان چینی تهیه کرده اند، آمده است که آن‌ها تمام طول سال و حتی در گرمای طاقت فرسای تابستان عربستان سعودی مشغول به کار بوده‌اند تا ذخایر اورانیوم این کشور را که می‌تواند تولید بیش ۹۰ هزار تن از این ماده را میسر کند، مورد شناسایی قرار دهند.
سعودی‌ها از سال ۲۰۱۷ اعلام کرده‌اند قصد دارند در تولید اورانیوم مورد نیاز برای تأمین انرژی هسته‌ای این کشور، به خودکفایی برسند. اکنون گزارش کارشناسان چینی نشان می‌دهد که منابع اورانیوم عربستان سعودی بسیار بیشتر از حدی است که سوخت هردو رآکتور این کشور را تأمین کند.
«مارک هیبس» عضو ارشد موسسه «کارنگی» در این باره هشدار داد: «اگر توسعه سلاح اتمی را در نظر داشته باشید بهترین کار این است که برنامه هسته‌ای خود را بومی تر کنید. در برخی موارد تأمین‌کنندگان خارجی اورانیوم تعهداتی درخصوص لزوم استفاده صلح‌آمیز از این عنصر را درخواست می‌کنند و اگر اورانیوم شما به صورت بومی تولید شود نیازی نیست نگران این محدودیت‌ها باشید».
«بروس ریدل» عضو موسسه «بروکینگز» در این باره گفت، اطلاعات موجود نشان می‌دهد که سعودی‌ها به صورت «افسار گسیخته به‌دنبال تأمین پیش‌نیازهای خود» برای برنامه تولید انرژی یا تسلیحات اتمی است و بومی‌سازی منابع اورانیوم می‌تواند آن را تقویت کند.
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی سال ۲۰۱۸ با اتهام زنی بی‌پایه علیه ایران گفته بود اگر تهران سلاح هسته‌ای تولید کند «ما نیز در کوتاه‌ترین زمان همین کار را خواهیم کرد». بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی اکنون به‌دنبال این هستند که پادشاه سعودی را متقاعد کنند با نظارت کامل بر تأسیسات اتمی این کشور موافقت کند.
«رافائل گروسی» رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه درباره نظارت بر تأسیسات اتمی عربستان سعودی گفت: «با آن‌ها در حال مذاکره هستیم. آن‌ها مشتاق به توسعه انرژی اتمی برای مقاصد صلح‌آمیز هستند».
با این حال گروسی گفت: «واضح است زمانی که آن‌ها فعالیت خود از جمله تولید مواد اتمی را تقویت کنند، باید نظام نظارتی قوی‌تری را به‌کار بگیریم و هیچ مسئله‌ای باعث نخواهد شد از این کار صرف‌نظر کنیم».
ماه گذشته گروهی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا به «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور هشدار داده‌اند برنامه‌های موشکی و هسته‌ای اعلام‌نشده عربستان سعودی تهدیدی جدی در برابر تلاش‌ها برای جلوگیری از اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در منطقه ایجاد می‌کنند.
«کریس ون هولن»، سناتور دموکرات آمریکایی در نامه‌ای که با حمایت دو سناتور دموکرات و سه سناتور جمهوری‌خواه همراه شده خطاب به ترامپ نوشته‌اند: «عربستان سعودی خودش را در آستانه رسیدن به چرخه کامل سوخت هسته‌ای قرار داده است.»
در ادامه این نامه آمده است: «این فناوری‌ها، چنانچه کنترل نشوند توانمندی‌های مخفیانه‌ای در اختیار ریاض قرار می‌دهند تا بتواند اقدام به ساخت مواد شکافت‌پذیر هسته‌ای برای سلاح‌های اتمی کند.»
وال‌استریت‌ژورنال حدود دو هفته پیش به نقل از مقامی غربی فاش کرد عربستان با کمک چین اقدام به ساخت تأسیساتی برای تولید کیک زرد اورانیوم کرده است. این روزنامه نوشته بود این تأسیسات برای تولید کیک زرد در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است.
لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=16713

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.