به گزارش پیک نکا، شوراهای اسلامی شهر و روستا که برآمده از آرای مردمی هر منطقه به منظور رسیدگی به خواستههای عمومی و مدیریت محلی آن به شمار میآیند، نقش برجستهای در رسیدگی به امور شهر و روستا بر عهده دارند.
میزان اثرگذاری این نهاد تا جایی است که به آن یک پارلمان محلی کوچک اطلاق شده و میتواند با تدابیر صحیح و کارشناسی شده خود به رفع هرچه بهتر مشکلات و پیشرفت همگون سطح شهر یا روستا پرداخته و نقش برجستهای را در تحقق آن ایفا کند.
اما همین نهاد اگر از فرصت به دست آمده و اعتماد عمومی نتواند به درستی استفاده کرده و با کمترین توجه به مأموریت و وظایف تعریف شده برای خود با نگاهی کاملاً سیاسی به جای خدمت رساندن به مردم اقدامات خود را برنامهریزی کند به یقین نتیجه معکوس را باید شاهد بود.
برهمین اساس این فرصت خدمت برای هر شخص در راستای رسیدگی به امور مردم به عنوان یک نعمت الهی باید با حضور افراد شایسته و لایق فعالیت در آن زینت داده شده و با در نظر گرفتن معیارهای دقیقتر نسبت به ورود افراد با شاخصههای برتر برنامهریزی لازم صورت بگیرد تا شوراهایی ارتقا یافته تنها برای خدمت به مردم روی کار آیند.
از میرزا اسدی تا سیدعیسی میری
در همین زمینه با روی کار آمدم چهارمین دوره شورای اسلامی شهر نکا در سال 92 مردم خود را برای تجربه یک فضای آرامشبخش همراه با لمس پیشرفتهای ممکن در همه ابعاد شهری آماده کرده و در انتظار تعیین وضعیت شهردار به عنوان یکی از مهمترین اقدامات شورا ماندند.
برهمین اساس شورای شهر چهارم نکا بنابر ادعای یکی از اعضای آن در اولین سال حضور خود با تغییر شهردار نکا، شهردار سابق را شایسته ادامه حضور در این منسب نداسته و با انتخاب میرزا اسدی به عنوان شهردار جدید نکا تغییر مد نظر خود را در این نهاد مهم شهری ایجاد کرد.
اما پس از گذشت حدود یک سال و با تغییر در هیئت رئیسه دومین سال از عمر این شورا، نظر اعضای شورای شهر نکا درمورد شهرداری که خود بر سر کار آورده بود تغییر کرد و پس از گذشت تنها یکسال از عمر مدیریتی میرزا اسدی، با انتخاب سیدعیسی میری به عنوان شهردار جدید، اولین تغییر رأی شورا به نمایش گذاشته شد.
انتخاب سیدعیسی میری که خود از اعضای منتخب شورای شهر در همین دوره به شمار میرفت سبب ایجاد برخی گمانهزنیها و طرح ادعاهایی در زمینه چگونگی رسیدن نظر اکثریت اعضا بر آن از سوی کارشناسان در همان زمان شد که در فرصت مناسب به بررسی آن پرداخته میشود.
اما با گذشت دو سال از عمر مدیریتی میری در شهرداری نکا در اتفاقی غیرمنتظره و البته مشکوک خبر استعفای این مدیر که همواره خود را جزو نخبگان شهر دانسته و ادعای بهترین نوع مدیریت بر نهاد شهرداری نکا را داشته بنابر دلایلی همچون مسائل شخصی و عمل به توصیه پزشکی منتشر شد تا شورای شهر با قبول استعفا این بار ناچار به تغییر شهردار منتخب خود شود.
چرایی استعفای میری و مدتی بعد استفای مشکوک یکی از اعضای شورای شهر، قبل از انتخاب شهردار جدید حلقه مفقوده ماجرا بوده که البته با روشن شدن دستهای پشت پرده و اهداف موجود به زودی این حلقه نیز آشکار شده و مردم پی به مدیریت پشت صحنه این حادثه میبرند که باتوجه به عدم موضوعیت برای این نوشته، در آینده نزدیک به این مطلب نیز پرداخته میشود.
انتخاب و انصراف پر حاشیه
سرانجام در آخرین روزهای پاییز امسال تصمیم بر این میشود که با برگزاری دو جلسه در صبح و بعدازظهر روز دوشنبه 29 آذر، شورا منتخب خود را از میان چهار کاندیدای مطرح شده اعلام کند که بر این اساس جنجالیترین گزینه ممکن یعنی مرتضی حسنی به عنوان شهردار جدید نکا انتخاب میشود.
این انتخاب که قبل از روی دادن مورد بحث و انتقاد بسیاری از کارشناسان در محافل عمومی و خصوصی قرار گرفته و توصیههای مختلفی برای عدم انتخاب حسنی نیز به دلایل مختلف مدیریتی و پروندههای وی در قوه قضائیه به شورا شده بود اما با پافشاری برخی افراد شاخص آن، سرانجام صورت گرفت.
انتخابی که از همان ابتدا صدای تبعات آن از دل خود شورا بیرون آمد و محمدعلی باقری که خود یکی از چهار گزینه ابتدایی تصدی پست شهرداری نکا بود انتقادات تندی را با طرح پروندههای مختلف مرتضی حسنی در محافل قضایی از جمله پرونده سیانجی به اعضای شوار روانه کرد.
نقد اتفاقات صورت گرفته و تند شدن انتقادات نسبت به انتخاب شورا در کنار احتمال برخی افشاگریها به نوعی اعضای این نهاد را با یک سردرگمی ناخواسته مواجه ساخت تا جایی که پس از گذشت حدود دو هفته از آن خبر مهمی در محافل مختلف منتشر شد و آن هم انصراف مرتضی حسنی از شهردار شدن و رسانهای شدن متن آن بود.
این انصراف که به نظر میرسید کاملاً تاکتیکی و یک عقبنشینی استراتژیک از سوی شهردار اسبق نکا و با هماهنگی تعدادی از اعضای شورای شهر بوده است، نکات و مطالب حائز اهمیتی را در دل خود دارد که نمیشود به سادگی از کنار آن گذشت.
حسنی در این نامه که از همان ابتدا با انتقاد تند مُلَبَّس به عدم رضایت از زمان انتخاب خود بوده، با مُحِق جلوه دادن خود، طرحی از یک منجی برای نجات شهرداری نکا از التهاب ادعا شده در اذهان کشید تا دست برتر را برای خود و حامیانش در شورای شهر حفظ کند.
اما اینکه این فضای ملتهب چگونه و با طرح چه افرادی بر این نهاد خدمتگذار شهری حاکم شد و خود این انتخاب چگونه یک نتیجه از قبل پیشبینی شده برای آن و راهکاری برای رسیدن به چنین تدبیری از سوی برخی اعضای شورا تعیین شده بود مورد اشاره وی قرار نگرفت.
وی در ادامه درحالی که تنها دو هفته از زمان انتخاب شهردار جدید میگذشت وجود نداشتن عزم راسخ در روند صدور حکم خود را بهانهای برای این انصراف اعلام کرد تا در ادامه نکات مهمی را به اعضا، البته خواص و مردم شهر گوشزد کند.
حسنی با حمله به برخی از اعضای شورای شهر و نسبت دادن گرفتن نگاه اعتماد عمومی شهر از شهرداری با انتخابهای سراسیمه و عجولانه این افراد به تجلیل از سایر اعضا که در حکم اکثریت به انتخاب وی رأی دادند پرداخت.
وی در جایگاه یک قاضی و درحالی که به تمجید از انتخاب خود میپرداخت، شفافیت، رقابت، آرامش و استفاده از خرد جمعی همه دلسوزان پایبند به نظام و شهرستان نکا را ویژگی روند انتخابات، آن سبب غافلگیری دوستان و نشانگر بلوغ فکری شورا و بازسازی هرچه بیشتر اعتماد بین شورا و مردم دانست.
حسنی این انتخاب را یک بلوغ فکری در شورای شهر، عامل نجات شهر از خطر و سبب «تحکیم وحدت» میان مسئولان و مردم نیز معرفی کرد تا با تعریف و تمجیدهای بیسابقه از انتخاب خود ضربات محکمی را بر پیکیره زخم برداشته ناشی از همین انتخاب از سوی اعضای شورا روانه کند.
وی درحالی انصراف خود از ادامه راه را اعلام کرد که نداشتن افتخار خدمتگذاری به «مردم خسته شهر» در کنار ادعای صدور حکم شهرداری خود در سال 86 ظرف مدت کمتر از یک هفته را نیز از دلایل دیگر این تصمیم برشمرد.
تنها چند سوال اساسی
اما سوالاتی که ذهن هر خوانندهای را مشغول میکند این است که چگونه یک فرد میتواند به انتخاب مردم و افرادی که با مقبولیت عمومی به عنوان عضو شورا انتخاب شدهاند به همین سادگی حمله کرده و به نوعی با توهین به رأی مردم، منتخبان شهر را تنها به دلیل برگزیدن وی شایسته بلوغ فکری تشخیص دهد.
دوم اینکه بنابر ادعای یکی از اعضای شورای شهر، همین شورا در ابتدای کار خود در سال 92 عدم صلاحیت حسنی برای ادامه تصدی ریاست شهرداری را اعلام و عبور از وی را کلید زد، اما آیا همان شورا بازگشت مجدد به حسنی را رقم زده که به تجربه بلوغ فکری توصیف شده یا اینکه تغییر ترکیب اعضای شورا در این زمان نسبت به سال 92 دلیل آن بوده نه بلوغ اکتسابی.
سوم اینکه آیا معرفی خود به عنوان عامل نجات شهر از خطر اما عدم بیان چگونگی رسیدن فضای شهر به این وضعیت خطرناک، اعلام نکردن نام افرادی که این وضعیت را برای شهر به وجود آورده و چنین بازیهای خطرناک سیاسی را با همدستی یکدیگر به وجود آوردهاند غیر از فرار به جلو و عدم روشنگری لازم در ذهن مردم است.
چهارم اینکه چگونه میشود تنها انتخاب این فرد در قالب عبارت «تحکیم وحدت» میان مسئولان و مردم گنجیده و هر انتخاب دیگری شایسته قرار گرفتن در این عبارت دوکلمهای معنادار برای بسیاری از همکیشان وی در شهر نبوده است.
پنجم اینکه افکار عمومی چگونه باید به همین سادگی پذیرای ادعای مطرح شده در این نامه برای به طول انجامیدن صدور حکم شهرداری تنها یک هفته بیشتر از زمان مطرح شده در سال 86 شوند درحالی که چنین تملقاتی را نسبت به انتخاب خود در همین نامه بیان داشته که گذشتن از آن با این توصیفات حقالناس عمومی را به همراه دارد.
ششم اینکه آیا این انتخاب طوفانی ناشی از بلوغ فکری شورای شهر که مطلوب جناب آقای حسنی نیز بوده است آیا ارزش کمی صبر و تحمل بیشتر و دادن فرصت مناسب به مسئولان بررسی تأیید صلاحیتها را برای انجام شایسته وظیفه نداشت.
و یا اینکه آیا طرح دیگری از قبل چیده شده بوده که درصورت به طول انجامیدن بیش از دو هفتهای زمان صدور حکم، نشان از اثبات برخی ادعاهای مطرح شده سابق بر این داشته و طرح انصراف یک پیشدستی برای روشن و برملا نشدن آنها بوده است.
انتخاب جدید و سوالاتی راهبردی
در هر صورت با انصراف مرتضی حسنی شورای شهر نکا برای بار دیگر ناچار به برگزاری جلسات و بررسی کاندیداهای مختلف برای انتخاب شهردار جدید نکا شد تا اینبار در شرایطی که فرصتی برای از دست دادن وجود ندارد با دقت بیشتر از حواشی و سنگینی فشار خود ساخته در ماههای گذشته کم کند.
در نهایت اعضای شورا بنابر اظهارات حسین پویا رئیس شورای شهر نکا صبح روز پنجشنبه پس از بررسی گزینههای مختلف از بین روحالله جمشیدی و سیدجعفر حسینی به عنوان گزینه نهایی، اعضا جمشیدی را با 9 رأی قاطع به عنوان منتخب خود به عنوان شهردار جدید نکا برگزیدند.
اما این انتخاب نیز نکات و سوالات متعددی در ذهن افکار عمومی ساخته است که بررسی و پاسخگویی به آنها بسیار ضروری است.
اولین نکته این که چگونه شورای شهر به بلوغ دست یافته از نظر مرتضی حسنی در چرخشی 180 درجهای به جناح مقابل خود رسیده و فردی از آن طیف را آن هم با قاطعیت کامل آرا در این مدت کوتاه به عنوان منتخب خود معرفی میکند و آیا طرحی برای مظلومنمایی و تحت فشار نشان دادن خود از سوی برخی گروهها برای انصراف گزینه اولیه و انتخاب گزینه جدید برای کسب نظر مردم در کار بوده است.
دوم اینکه برای ورود روحالله جمشیدی که تمایلی برای حضور در این عرصه نداشت چه افرادی پیش قدم شده،چه کسی نام این گزینه را به عنوان کاندیدا در جلسه شورا مطرح کرده و شخص مرتضی حسنی و دیدارهای پشت پرده وی کجای این ماجرا قرار داشته است.
سوم اینکه اکثریت اعضای حامی مرتضی حسنی به چه دلایلی در چرخشی آشکار به یک نیروی انقلابی از طیفی که اعتقادی به آن ندارند رسیده و چه اهدافی را از آن دنبال میکنند درحالی که تا پیش از این نام وی حتی به عنوان کاندیدای احتمالی نیز مطرح نمیشد.
چهارم اینکه آیا شورای شهر با این انتخاب قصد تطهیر خود را داشته و با در اختیار قرار دادن جریان امور به دست یک نیروی متعهد انقلابی در کنار انصراف گزینه مد نظر خود قصد فرار از افشاگریهای محتمل بعدی نسبت به اقدامات خود را داشته است.
پنجم اینکه در یک نگاه واقعگرایانه روحالله جمشیدی به عنوان تنها نیروی دارای صلاحیت از سوی کارشناسان و بدنه انقلابی شهر بوده، با این اوصاف آیا پس از انتخاب مرتضی حسنی آن هم تحت فشار عدم اعتماد به نیروهای جوان و متعهد، با این انتخاب و کارشکنیهای احتمالی بعدی با اعلام عدم کفایت و لیاقت جمشیدی، برنامهای برای سوزاندن یکی از مهرههای انقلابی شهر وجود دارد.
ششم اینکه جریان اصلاحطلب و تحکیم وحدت در شهرستان که همواره پا را از نگاه حزبی فراتر برده و به جای احزاب دیگر ازجمله اصولگرایان، نیروهای انقلابی را نقطه مقابل برنامههای خود دیده است، آیا برنامهای برای از دور خارج کردن شهردار فعلی به دلایل مختلف و ضربه به جریان انقلابی شهر طرحریزی کرده است.
اما شاید محتملترین دلیل این انتخاب را اگر با در کنار هم قرار گرفتن اقدامات مختلف از انصراف حسنی تا دیدار شهردار منصرف شده با شهردار جدید و دیدار محرمانه پنج حامی مرتضی حسنی در شورای شهر با روحالله جمشیدی برای اعلام حمایت از وی را به خوبی تحلیل کنیم، این عقبنشینی آشکار را بتوان یک صرف هزینه کوچک برای افشا نشدن یک طرح بزرگ دیگر که در پشت پرده مدیریت میشود دانست.
به گونهای که شاید نیاز شود در گام اول برای برملا نشدن آن در میان اذهان عمومی و عقبنشینی راهبردی، فضا برای ادامه تحقق نقشه مد نظر برای آینده فراهم بوده و این افراد بتوانند در آرامش بیشتر به تدبیر و اصلاح برنامههای خود بپردازند.
به گزارش پیک نکا، این درحالی است که حتی زمانی که گزینههای مختلفی برای انتخاب طی چند روز اخیر در شورای شهر نکا مطرح بودند، نظرسنجیهای مختلف حقیقی و مجازی در میان مردم و شبکههای اجتماعی مطرح شد که نشان از مقبولیت عمومی و قرار داشتن روحالله جمشیدی در میان نفرات با رأی بالا و مطالبه مردمی برای تصدی این پست داشته و همین امر نیز در کنار سایر موارد نظر شورا را به خود جلب کرده است.
شایان ذکر است که به زودی در همین پایگاه خبری با بررسی بیشتر در زمینه اتفاقات افتاده از زمان استعفای شهردار سابق تا کنون به روشنگری دقیقتر نسبت به حوادث غیر معقول رخ داده طی چند ماه اخیر درباره آن در سطح شهر میپردازیم.
ارسال نظر