خواص و مضرات زرده تخم مرغ روی بدن و مو

شناسهٔ خبر: MTE2MDI2 -
زرده تخم مرغ اثرات فوق العاده ای بر روی پوست و مو دارد و همچنین “زرده تخم مرغ” حاوی مقدار زیادی کلسیم ، منیزیم و آهن است.

به گزارش پیک نکا، 

 تخم مرغ حاوی انواع مواد مغذی مهم و حیاتی است که اکثر افراد آن را در برنامه غذایی خود دارند و مرتب مصرف می کنند. البته میزان مصرف تخم مرغ در افراد متغیر است.زرده تخم مرغ

تخم مرغ دارای سه قسمت جداگانه؛ پوسته، سفید و زرده است. زرده تخم مرغ قسمتی از تخم مرغ است که رویان در حال رشد را تغذیه می کند. به عنوان یک غذا، زرده منبع عمده ای از ویتامین ها و مواد معدنی است. ترکیبات زرده حاوی چربی و کلسترول و در حدود یک پنجم پروتئین است.

هنگامی که یک تخم مرغ خام را باز می کنید، زرده، به شکل یک بخش دایره ای است و سفیده هم دور تا دور زرده و به صورت محافظی برای جنین رو به رشد ، قرار گرفته است. زرده و سفیده تخم مرغ هر یک دارای فواید زیادی برای بدن هستند که در این مطلب به خواص زرده ی آن می پردازیم.


ارزش غذایی زرده تخم مرغ

ارزش غذایی و پروتئینی زرده تخم مرغ ، که در رده بهترین پروتئین های مواد غذایی قرار دارد ، حدودا 7/93 درصد است که این میزان با توجه به دیگر مواد غذایی بالا بوده و در اولین رده قرار می گیرد.

زرده تخم مرغ حاوی ویتامین های بیشتر و مقادیر بالاتری از این ویتامین ها نسبت به سفیده تخم مرغ است. هر زرده تخم مرغ حاوی هفت ویتامین B6 ، B، B-12 ،A ،D ،E و K است. مقدار پروتین موجود در هر زرده 2٫7 گرم است.


خواص شگفت انگیز زرده تخم مرغ

زرده تخم مرغ، یکی از معدود خوراکی هایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل در فرد سالم، می تواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود.

زرده تخم مرغ نیم برشت یا عسلی غذای لطیفی به شمار می رود بدین معنی که در فرد سالم دارای مزاج معتدل، هضم آن دشوار نیست، ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع می شود، خون معتدلی از آن تولید می گردد، فضولات اندکی از آن در بدن بر جای می ماند.

زرده تخم مرغ نیم برشتیکی از بهترین خوراکی ها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون (قلب و شریان ها) است.

کسانی که مدام در حال کار با کامپیو تر هستند می توانند از این خوراکی ساده و نیروبخش بهره مند شوند تا به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن نشوند یا دست کم روند آن را کندتر کنند.

زرده و سفیده تخم مرغ هر کدام 13 نوع مواد معدنی دارند. این مواد معدنی عبارتند از کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، سدیم و سلنیوم.

گرچه، هم سفیده و هم زرده تخم مرغ حاوی این مواد معدنی هستند،اما باید گفت که فواید زرده تخم مرغ ویژه است و دارای بیشترین مقدار مواد مختلف معدنی است.

زرده تخم مرغ و مغز گردو خاصیت ضد عفونی کننده دارد و برای درمان و مقابله با عفونت های بدن موثر است.

برای افرادی که رژیم گیاه خواری دارند تخم مرغ از منابع اصلی پروتئین محسوب می شود چرا که این افراد در رژیم غذایی شان نباید گوشت مصرف کنند.

90 درصد از کلسیم تخم مرغ در زرده است؛ 93 درصد از محتوای آهن آن در زرده است و تنها 7 درصد آن در سفیده است.


فواید زرده تخم مرغ برای چشم

کاروتنوئید های موجود در زرده تخم مرغ، به ویژه کاروتنوئید لووتیان و زاکسنتین از مواد ضروری برای سلامت چشم است.

به گفته محققان، این کاروتنوئیدها، که به صورت رنگدانه های رنگارنگی هستند و در زرده تخم مرغ وجود دارند، خطر ابتلا به آب مروارید مرتبط با سن را کاهش می دهند و این از فواید زرده تخم مرغ است.

زرده تخم مرغ با در اختیار داشتن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی موجود در آن همچنین برای سلامت قلب و عروق ، بسیار مفید است.

مصرف صحیح و به اندازه زرده تخم مرغ نه تنها ارتباط مستقیمی با بیماری قلبی نداشته و برای قلب مضر نیست، بلکه مواد مغذی موجود در زرده مانند کولین ، در تنظیم عملکرد قلبی عروقی بسیار تاثیر گذار است.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که زنانی که دارای بالاترین میزان مصرف کولین هستند 24 درصد کمتر از زنانی که این ماده را کمتر مصرف نمی کنند ، در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.


فواید زرده تخم مرغ برای مو

زرده تخم مرغ حاوی ویتامین های غنی است که می تواند مو را در مقابل آسیب بیشتر مقاوم سازد.

زرده تخم مرغ فواید بسیاری برای مرطوب کردن موهای خشک دارد و می تواند برای رشد موهای شما ماده فوق العاده ای باشد زیرا ترکیب مناسبی از ویتامین های مفید در آن وجود دارد.

ویتامین های A و E، بیوتین و فولات، تنها برخی از مواد مغذی هستند که با رشد مو و درخشش آن مرتبط هستند.


فواید زرده تخم مرغ برای پوست
زرده تخم مرغ عمدتا از آب و چربی تشکیل شده است، که باعث می شود عامل مهمی برای اتصال به آب باشد.
به همین دلیل ماسک زرده تخم مرغ و عسل بر روی صورت باعث رطوبت رسانی در سلول های پوست شما شده و صورت شما را نرم و لطیف می کند.
ماسک های چهره ی زرده تخم مرغ ،برای افرادی با پوست خشک و پوسته پوسته، شگفت انگیز خواهد بود.
مواد مغذی موجود در زرده تخم مرغ برای تغذیه ، لطافت و رطوبت پوست بسیار مفید است.
ماسک زرده تخم مرغ و عسل برای بسیاری از مشکلات پوستی از جمله جوش ها و آکنه ها، تیرگی، خشکی و… مفید است و می تواند یک درمان سالم و خانگی و همچنین ارزان را برایتان فراهم کند. در این مطلب طرز تهیه ماسک زرده تخم مرغ و میزان مصرف آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم ماسک زرده تخم مرغ و عسل

    2 قاشق چای خوری عسل
    یک عدد تخم مرغ (فقط به زرده آن احتیاج دارید)
    3 تا 4 قطره روغن زیتون

اگر عسلی که در دست دارید، سفت یا یخ زده است، آن را با قرار دادن زیر آب گرم، نرم کنید. دقت داشته باشید که از مایکروویو برای این کار استفاده نکنید زیرا بسیاری از خواص عسل را از بین می برد و دیگر کارایی قبل را نخواهد داشت.زرده تخم مرغ را از سفیده آن جدا کنید.زرده تخم مرغ و عسل و روغن زیتون را با یکدیگر خوب مخلوط کنید.
اگر مخلوط بدست آمده خیلی رقیق بود، می توانید یک قاشق چای خوری آرد گندم به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط نمایید تا مقداری حالت خمیری تر به خود بگیرد.ماسک را به آرامی بر روی صورت و گردن خود قرار دهید. 5 تا 7 دقیقه دیگر، یک بار دیگر این کار را انجام دهید و یک لایه دیگر از ماسک را بر روی پوستتان قرار دهید.
به مدت 15 دقیقه استراحت کنید.
صورت و گردن خود را ابتدا با آب گرم و سپس با آب سرد بشویید.
در آخر می توانید از یک کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
خواص ماسک تخم مرغ و عسل

    تغذیه کننده و مرطوب کننده پوست.
    زرده تخم مرغ به ترمیم خراش ها و ترک های ریز پوستی کمک می کند. بنابر این پوست شما بعد از استفاده از این ماسک نرم تر و لطیف تر خواهد شد.

 فواید زرده تخم مرغ برای کودکان
زرده تخم مرغ در تقویت استخوان ها و رشد کودکان تاثیر گذار است. از جمله مواد مغذی موجود در زرده تخم مرغ برای کودکان می توان به ویتامین ب، موثر در رشد هوش و عملکرد مغز، پروتئین، اسید های چرب امگا3 برای رشد کودک، فولات، برای حفظ و نگهداری سلول های جدید در مراحل اولیه زندگی اشاره کرد.

فواید زرده تخم مرغ برای نوزاد
زرده تخم مرغ منبع خوبی از چربی ها و پروتئین های طبیعی برای نوزاد شما است. تعادل فوق العاده ای از چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات های طبیعی در زرده تخم مرغ مشاهده می شود که این تعادل در رشد طبیعی نوزاد سودمند است.
زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است که برای بدن بسیار مفید است. کلسترول برای توسعه و رشد مغز بسیار مهم است (به همین دلیل است که شیر مادر حاوی مقدار زیادی کلسترول است)
زرده تخم مرغ غنی از ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A، D، E و K است که این ویتامین ها برای تقویت ساختار قوی و محکم استخوان های نوزاد ضروری است. همچنین این ویتامین ها به طور چشمگیری بر ساختار چهره کودک تاثیر می گذارند.
زرده تخم مرغ منبع خوبی از دیگر ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای رشد نوزادان ضروری است. مثل کولین، ویتامین B12، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، روی، مس، سلنیوم و ... .
زرده تخم مرغ برای کبد
عقیده عموم بر این است که زرده تخم مرغ به علت کلسترول، باعث افزایش چربی کبد می شود اما باید گفت که مصرف منظم و به اندازه تخم مرغ و زرده آن، تاثیر بدی در این موضوع ندارد. اما افرادی که کبد چرب دارند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.

مضرات زرده تخم مرغ
افراط در مصرف هر نوع ماده غذایی ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. زرده تخم مرغ از جمله مواد غذایی مفیدی است که به طور طبیعی ضرری برای بدن نداشته و به شرط عدم افراط در مصرف آن می تواند در بدن به مواد غنی و سودمندی تبدیل شود.
البته توصیه می شود که زرده تخم مرغ زیاد حرارت ندیده و سفت نشود و آن را به صورت عسلی مصرف کنید. در افرادی که خون آن ها غلیظ است توصیه می شود که زرده تخم مرغ را به صورت سفت مصرف نکنند.
در منابع مکتوب طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل، توصیه نشده است. کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب می شود که خون غلیظی از آن تولید شود.
تخم مرغ خام منبع ارزان و سرشار از مواد مغذی با ارزشی است که ممکن است به کمبود آنها دچار شویم ، به خصوص چربی و پروتئین. تخم مرغ یکی از مواد غذایی حساسیت زا است.
حرارت دادن به پروتئین تخم مرغ، باعث تبدیل آن به شکل ماده ای می شود که منجر به ایجاد حساسیت در فرد می شود.
بنابراین اگر بدن شما به تخم مرغ حساسیت نشان می دهد،خام آن را مصرف کنید و نتیجه را مشاهده کنید. فقط تنها نگرانی که هنگام مصرف تخم مرغ خام وجود دارد،باکتری سالمونلا است. سالمونلا باعث عفونتی خطرناک در بدن می شود و مصرف تخم مرغ آلوده خطرناک است.

میزان مصرف هفتگی زرده تخم مرغ
به طور کلی باید گفت که تقریبا یک سوم از اسیدهای چرب تخم مرغ ، از دسته اسید های چرب اشباع هستند و این میزان بسیار پایین است. به همین دلیل ، کلسترول مصرفی از زرده تخم مرغ از نوع کلسترول خوب بوده و ضرری برای بدن ندارد.
فواید زرده تخم مرغ به اندازه ای است که از همان دوران کودکی در سفره غذایی کودک قرار می گیرد. بنابراین شما می توانید به راحتی سه بار در هفته تخم مرغ مصرف کنید.
حتی افرادی که مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی عروقی هستند هم می توانند در طی هفته تا 3 عدد تخم مرغ مصرف کنند.
مصرف زرده تخم مرغ برای هیچ فردی ضرری ندارد و به دلیل دارا بودن ویتامین ب12 ، مصرف آن برای تمام افراد توصیه می شود.
ویژگی های زرده سالم
رنگ زرده تخم مرغ: زرد روشن یا کمرنگ برای زرده تخم مرغ نشانه خوبی نیست. زرده تخم مرغ باید نارنجی باشد؛ به عبارت بهتر، هر چه زرده تیره تر باشد، بهتر است. به تخم مرغ هایی که در چند روز خریده اید دقت کنید و جایی را امتحان کنید که رنگ زرده تخم مرغش تیره تر بوده است. اگر زرده های نارنجی رنگ را امتحان کنید، دیگر سراغ تخم مرغ های معمولی نمی روید.

ضخامت زرده تخم مرغ: زرده ی تخم مرغ های سالم تر هم ضخیم تر و هم گردتر است. اگر زرده تخم مرغ این دو ویژگی را داشته باشد، بنابراین شما می توانید بگویید که آن ها سالم هستند.

بهداشت نیوز

 

ارسال نظر

بالا
کیمیا سامانه