• برابر با : 12 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
3

سنجش توانمندی‌های بانوان مازندران در مسئولیت‌های اداری

  • کد خبر : 1210
  • ۰۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱
سنجش توانمندی‌های بانوان مازندران در مسئولیت‌های اداری
پست‌های مدیریتی در چند دهه اخیر در کشور عمدتا یا شاید همگی در اختیار مردان قرار داشت اما در سال‌های اخیر برنامه اختصاص سهمیه‌ای از پست‌ها به بانوان باعث شد تا توان مدیریتی بانوان در استان مازندران مورد سنجش قرار گیرد.

به گزارش پیک نکا، پیشتر تنها پست مدیریتی که در اختیار بانوان هر استان قرار داشت مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری ها بود آنهم بخاطر زنانه بودن این جایگاه این پست همیشه در اختیار بانوان قرار داده می شد .

با وجود افزایش سطح سواد و طی کردن مدارج علمی و دانشگاهی توسط بانوان و همچنین افزایش تعداد زنان شاغل در ادارات و نهادهای دولتی ، همواره این قشر در همان جایگاه کارمندی قرار داشتند. در دولت تدبیر و امید ، طبق برنامه ششم توسعه و دستور رئیس‌جمهور می بایست ۳۰درصد پست‌های مدیریتی در دستگاه‌های دولتی به بانوان اختصاص یابد که این پست های مدیریتی شامل معاون استانداری، مدیرکل و معاونان اداره کل و رئیس اداره شهرستان است.

در استان مازندران ۵۴ اداره کل فعالیت دارند و به همین تعداد اداره در شهرستان های استان فعال و بیش از ۳۰ هزار زن استان کارمند هستند.

در اعتماد به توانمندی و سپردن پست های مدیریتی به بانوان در مازندران با انتخاب مدیرکل کتابخانه های عمومی این استان در سال ۱۳۹۵ رقم خورد و بدینگونه قطار انتصاب بانوان استان در پست های مدیریتی براه افتاد.

زمانیکه پست مدیریتی بانوان تنها به یک مدیرکل بانوان و خانواده استانداری خلاصه می شد هم اکنون بیشتر از ۱۰بانو در پست های مدیرکل و معاونان اداره کل مازندران مشغول به فعالیت هستند و سه بانو در سمت بخشدار مرکزی شهرستان های آمل، فریدونکنار و چالوس فعالیت دارند.

همچنین انتصاب بانوان در سمت معاون فرمانداری شهرستان های نور، نوشهر و محمود آباد از دیگر فعالیت هایی است که برای اجرایی شدن این ابلاغیه رئیس جمهور انجام شد.

فرصت به بروز توانمندی بانوان در مازندران

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران گفت: تا پیش از اجرای تصمیم رییس جمهور مبنی بر اختصاص پست های مدیریتی به بانوان شاید بتوان گفت تنها پست مدیریتی که در اختیار این قشر قرار داشت همان مدیریت امور بانوان و خانواده بود.

سمیه قاسمی طوسی افزود: این درحالیست بانوان توانمندی در دستگاه های اجرایی مازندران حضور داشتند که می شد از توانایی آنها در پست های مدیریتی استفاده کرد .

وی ادامه داد : تصمیم رییس جمهور در سپردن پست های مدیریتی و در نظر گرفتن سهیمه ۳۰ درصدی گامی برای دستیابی این بانوان توانمند به جایگاهشان بود.

مدیرکل بانوان مازندران با اشاره به اینکه بیش از ۳۵ هزار زن در دستگاه‌های دولتی استان مازندران مشغول به فعالیت هستند ، گفت : با ابلاغ و اجرای این دستور رییس جمهور هم اکنون بانوانی از این استان در پست های مدیر کل ، معاونان مدیر ، بخشدار و معاون فرماندار حضور دارند و مشغول به فعالیت هستند .

وی همچنین افزود : همچنین اطمینان به توان بانوان و سپردن پست معاون توسعه استانداری مازندران یکی از پست های مهم مدیریتی استان به یک زن را می توان از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید برای بانوان مازنی به شمار آورد .

وی گفت: در حال حاضر پنج درصد پست های مدیریتی مازندران در اختیار بانوان است یعنی این زنان در جایگاه مدیرکل ، معاون مدیر ، معاون استاندار و روسای ادارات حضور دارند که با معرفی بانوان توانمند دیگر این پست ها افزایش خواهد یافت .

مدیرکل بانوان مازندران با اشاره به تاکیدات و سفارش های ویژه استاندار مبنی بر سپردن پست های مدیریتی به بانوان افزود : اخیرا و در نشست با فرمانداران از آنها خواسته شد تا پست های بلاتصدی در ادارات را به بانوان واگذار بکنند .

همت دولت برای شاداب سازی بانوان

وی با اشاره به فقر حرکتی که بانوان بویژه بانوان مازندران دارند، گفت: با توجه به محدودیت ها و کمبودها در زمینه سالن ها و فضاهای ورزشی مختص بانوان ، تلاش دولت برای شاداب سازی این قشر متوقف نمانده است .

قاسمی طوسی افزود: ساخت سالن و یا پارک های ویژه بانوان آنهم در شرایط بد بودجه ای دولت قابل اجرا نمی باشد اما این مساله به معنای توقف ورزش در بانوان نیست .

وی ادامه داد : برای این منظور برگزاری همایش های ورزشی و تندرستی بانوان به مناسبت های مختلف از جمله هفته سلامت از جمله اقداماتی است که در این دوره انجام شده و با استقبال خوبی از سوی بانوان صورت گرفته است .

به گفته مدیر کل بانوان مازندران ورزش های دسته جمعی و گروهی بانوان آنهم در یک روز خاص ، برنامه ای که از سوی مسئولان حوزه بانوان کشور مورد استقبال قرار گرفت و اجرای آن را در دیگر استان های کشور دستور دادند .

وی گفت : عدم توان مالی برخی بانوان برای پرداخت هزینه باشگاه های ورزشی را با این شیوه توانستیم تا حدودی جبران بکنیم و از این طریق شاداب سازی را در جامعه بانوان رونق داده ایم .

قاسمی طوسی به ارائه طرح مناسب سازی فضای پارک های مازندران از سوی اداره کل بانوان و خانواده استانداری مازندران به عنوان دیگر اقدام صورت گرفته در این سالها نام برد و افزود : پیرو همین طرح ، استاندار مازندران از معاون عمرانی خود خواسته تا پارک هایی که قابلیت انجام برنامه های ورزشی برای بانوان دارند را با ایجاد بسترهای لازم از جمله وسایل ورزشی مورد نیاز آماده سازی بکنند .

وی از اینکه این طرح همچنان ابتر مانده است ، گلایه کرد و گفت : حرکت و فعالیت بدنی برای شاداب سازی بانوان نیاز این قشر است که با اجرایی شدن این طرح ها می توان در این زمینه گام برداشت .

لینک کوتاه : https://peykneka.ir/?p=1210

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.