به گزارش پیک نکا، به نقل از بلاغ ، بنا بر اظهارات گلایهآمیز قنادان مازندرانی، مشکلی که در حال حاضر برای صنف قنادان و شیرینیفروشان وجود دارد، مشکل تهیه روغن است و علیرغم اظهارات مسئولان در خصوص رفع این مشکل، اما همچنان کمبود روغن ویژه پخت شیرنی برای کارگاههای قنادی در مازندران پابرجا است.
قنادان معتقدند روغن در بازار بسیار کم شده و جدا از اینکه برخی از فروشگاهها در فروش روغن محدودیتهایی دارند، اما بازرگانیها و واحدهای عرضهای نیز وجود دارند که روغن را وارد بازار آزاد کرده و با چندین برابر قیمت مصوب به قنادان میفروشند.
آنها میگویند: با توجه به شیوع ویروس کرونا، فروش در صنف ما به مقدار کافی افت کرده و اگر مشکلات صنفی نیز باری بر این مشکل بیفزاید، تمامی واحدها مجبور به تعطیلی و یا تعدیل نیروی خود خواهند شد.
سیدابراهیم حسینی در خصوص گلایه قنادان از کمبود آرد و روغن مخصوص پخت شیرینی در کارگاههای شیرینی و کیکپزی به خبرنگار ما میگوید: در خصوص آرد در حال حاضر مشکلی وجود ندارد و بازار از این مواد اولیه قنادیها اشباع است.
وی افزود: اما در خصوص روغن، قبول داریم و کمبود روغن مورد نیاز قنادان هنوز پابرجا است.


حسینی با این توضیح که روغن قنادی، روغن صاف ۱۶ کیلویی، روغن کَرهای 10 کیلویی و مارگارین 10 کیلویی است؛ ادامه داد: الآن نزدیک به یکسال است که علیرغم پیگیریهای مکرر اما به جای روغنهای ویژه قنادی به ما روغن مایع میدهند.
وی تأکید کرد: در ازای حواله مخصوص روغن قنادی که از طرف سازمان صمت به کارخانهها داده میشود، تنها روغن مایع به قنادیها تحویل داده میشود و متاسفانه روغن مخصوص قنادی داده نمیشود.
حواله روغن؛ به نام قنادان به کام کارخانهها
رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، تصریح کرد: در حالی که کارخانهها از توزیع و فروش روغنهای مخصوص پخت شیرینی به قنادان امتناع میکنند، اما همین روغنها به تاریخ روز در بازار آزاد بهوفور وجود دارد و به 4 برابر قیمت دولتی یا همان حوالهای در بازار آزاد به فروش میرسد.
حسینی عنوان کرد: متاسفانه هیچ گونه نظارتی از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در کارخانهها وجود ندارد و مصداق این ادعا، همین حوالههایی است که از سوی سازمان صمت برای مصارف قنادی صادر میشود که شامل چه مواردی است و از سوی کارخانهها به قنادان چه تحویل داده میشود.
وی ادامه داد: آنچه از این ماجرا متصور میشود این است که کارخانهها، حوالههای روغن صاف و مارگارین را دریافت میکنند اما در ازای آن روغن مایع به قنادان میدهند و آن روغنهای حوالهای را در بازار آزاد میفروشند.


حسینی اعلام کرد: اگر مسئولان نسبت به تامین و کنترل قیمت مواد اولیه مورد نیاز پخت شیرینی نظیر روغن، آرد و شکر اقدامات موثر و عملی نداشته باشند، احتمال افزایش قیمت شیرینی برای سال جدید و همچنین زولبیا و بامیه در ماه رمضان دور از انتظار نیست.
وی متذکر شد: ما در استان مازندران، ۵ هزار خانوار بیمه شده تحت پوشش قنادیها و کارگاههای پخت شیرینی داریم که در این صنف، اشتغالزایی صورت گرفته است و تعدیل نیروی کار در این واحدها، صدمات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.
رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، اذعان کرد: در استان مازندران بیش از یکهزار واحد صنفی و تولیدی قنادی مشغول فعالیت هستند که از 5 تا 100 کارگر بیمه شده در این واحدها مشغول بهکار هستند.
کام قنادان با دست روی دست گذاشتن مسئولان، شیرین نمیشود
این روزها، کرونا کام شیرینیفروشان مازندرانی را تلخ کرده است و کمبود روغن، گرانی شکر و سایر مواد اولیه، قوز بالای قوز فعالان این صنف در این روزهای سخت شده است.
قنادان مازندران همچون سایر قنادان کشور از زمستان سال گذشته و در پی شیوع کرونا، با خسارتهای فراوانی متاثر از کاهش چشمگیر خرید شب عید و تعطیلی مراسم جشن و عروسی مواجه شدند که حالا با کمبود و گرانی مواد اولیه، عرصه برای فعالیت این کسبه، تنگتر از قبل شده است.


بدیهی است در این میان ضرورت دارد، دولت و مسئولان دستگاههای ذیربط، چترحمایتی خود از این قشر را بگسترانند و با تامین و تسهیل دسترسی قنادان به مواد اولیه ارزان قیمت و همچنین ارائه بستههای حمایتی و تشویقی، کمی از ضرر و زیان وارد شده به این فعالان کسبی بکاهد.