• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 15 - صفر - 1443
  • برابر با : Wednesday - 22 September - 2021

اخبار ویژه

اجتماع عزاداران حسینی در حرم شهدای گمنام نکا + پوستر ضرورت عزم ملی برای احیای میانکاله/ منطقه آزاد نیاز جدی مازندران است کشف ۱۲۲ فقره سرقت در شش شهر مازندران تبیین درست فلسفه اربعین، راه روشنی را برای جاماندگان از این قافله ترسیم می کند اختصاص عوامل انگیزشی برای استادان فعال در جذب دانشجو قطع زنجیره انتقال کرونا در نکا با اجرای رزمایش هوشمند طرح شهید سلیمانی فاز نخست ایمن‌سازی خط ۳۰ اینچ انتقال گاز به شمال کشور در منطقه ۴ عملیات انتقال گاز انجام شد کامیون‌داران نکا یک سال سهمیه لاستیک دریافت نکرده‌اند موسی خلیلی به عنوان شهردار نکا ابقا شد مردمی بودن و دوری از اشرافی گری در دستور کار مسئولان باشد کشف مواد مخدر در ساری و نکا تعداد بستری ها به ۲۵۵۲ نفر رسید/بستری ۳۳۸ کرونایی جدید در ۲۴ شاعر گذشته/۱۷ شهرستان از وضعیت قرمز خارج شدند جلوگیری از انحرافات و افراط گری در عزاداری نیازمند اطلاع رسانی به موقع است عمل صالح و ایمان پشتوانه محکمی برای انسان و روز قیامت است برگزاری مراسم عصر شعر عاشورایی «بوریا» در مازندران تصاویر/ آیین قرعه‌کشی مسابقه کتابخوانی «از فیضیه تا الرشید» در نکا

1

چگونه ماهیان پرورشی باکیفیت و با هزینه کم پرورش دهیم؟

  • کد خبر : 36308
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۷:۵۳
چگونه ماهیان پرورشی باکیفیت و با هزینه کم پرورش دهیم؟
تغذیه ماهیان پرورشی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که بسیاری از پرورش دهندگان به دنبال راهی برای افزایش کارآمدی و کیفیت با کاهش هزینه تمام شده آن هستند.

به گزارش پیک نکا، کارشناسان معتقد هستند که، تغذیه غیراصولی در برخی مزارع پرورش ماهی کیفیت خوراکی گوشت آن را پایین می‌‎آورد. این موارد در کنار به صرفه نبودن اقتصادی و کاهش کیفیت نهایی محصول، سلامت و امنیت غذایی را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد.
برخی از محققان معتقد هستند بسیاری از سرمایه‌گذارانی که برای پرورش ماهی در استخرهای خود، از کودهای شیمیایی استفاده می‌کنند، موجب کاهش کیفیت این محصول و آلودگی آب و در نهایت ماهی می‌شود. این امر موجب شده تا اندیشمندان این بخش به دنبال راهکار مناسبی برای جایگزینی این امر باشند.
دکتر مسعود هدایتی‌فرد متخصص علوم و صنایع شیلاتی به موضوع جدیدی همچون استفاده از “جلبک” اشاره کرد و گفت: در دهه اخیر در بخش کشاورزی، سریعترین رشد و توسعه به آبزی پروری اختصاص داشته و در پرورش ماهی بخش زیادی از هزینه های جاری مربوط به تغذیه و تامین خوراک است.
وی تصریح کرد: اگرچه ماهیان گرم آبی و کپورماهیان شرایط محیطی پرورش ساده تری نسبت به ماهیان سردآبی دارند اما در واقع، تعیین دقیق نیازهای غذایی ماهیان گرم آبی به ویژه ماهی کپور و به خصوص در مورد نیازمندی به ویتامین ها و مواد معدنی به مراتب مشکل تر است.
دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر ادامه داد: کپورماهیان در محیط آبی همراه با بستر خاکی رشد می کنند و بسیاری از نیازهای غذایی خود را از بستر دریافت می کنند که محاسبه دقیق آن ساده نیست.
هدایتی‌فرد خاطرنشان کرد: تمام ماهیان گرم آبی در دوران ماه‌های اولیه رشد خود از زئوپلانکتونها تغذیه می کنند که خود نیاز به فیتوپلانکتونها و میکروجلبکها دارند. ماهی کپور یک گونه همه چیزخوار است و می تواند در سنین مختلف رشد از جلبکها تغذیه مستقیم داشته باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از این جلبکها علاوه بر کاهش هزینه های تغذیه، از مصرف کودهای شیمیایی هم جلوگیری می کند و همچنین با فتوسنتز مداوم محیط را زنده نگه می دارد اما در این شرایط حفظ میزان اکسیژن آب مهم است.
دانشیار گروه شیلات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر در ادامه گفت: بنابراین فیتوپلانکتون‌ها و میکروجلبک‌ها اساس زنجیرة غذایی در محیطهای آبی هستند و به عنوان منبع غذایی برای تمام مراحل رشد آبزیان پرورشی مثل ماهیان دریایی و آب شیرین، نرمتنان دو کفه ای و مراحل لاروی بسیاری از گونه های سخت پوستان و میگوها و حتی ماهیان خاویاری و کپورماهیان لازم هستند.
این متخصص علوم و صنایع شیلاتی تصریح کرد: حتی ماهیانی که از زئوپلانکتون‌ها تغذیه می کنند به جلبک‌ها نیازمند هستند، چون علاوه بر مصرف مستقیم توسط زئوپلانکتونها (مثل روتیفر، کوپه پودا و آرتمیا)‌ در چرخه غذایی مراحل لاروی و ابتدایی و مراحل جوانی میگوها و کپورماهیان نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

هدایتی‌فرد در پایان خاطرنشان کرد: امروزه با تعریف و تهیه محیط‌های کشت اختصاصی و احداث مخازن ویژه پرورشی، تولید بیش از ۴۰ گونه از میکروجلبک‌ها در سطح تجاری و صنعتی افزایش یافته است و حتی محصول کنسرو جلبک با قیمت نسبتاً پایینی تهیه می‌شود، بطوریکه جلبک را به شکل خمیر در می آورند و تا زمانیکه لازم باشد در سردخانه و یخچال نگهداری می‌کنند و در ادامه برای تغذیه نرم تنان گرانقیمت پرورشی مثل اویستر از آن استفاده می شود.

 

 

 

 

 

 

 

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این مطلب، صرفاً جهت گردآوری، بررسی و انتشار اخبار، مطالب، رویکردها و دیدگاه‌های سایر رسانه‌ها منتشر شده و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید پایگاه خبری پیک نکا نیست، لذا ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این مطلب درست نباشد. لطفا در صورت مشاهده هر گونه ایراد مشکل را گزارش کنید.

(Visited 6 times, 1 visits today)
لینک کوتاه : http://peykneka.ir/?p=36308

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.