به گزارش پیک نکا،
طی روزهای اخیر جریانات معاند در راستای اهداف شوم و پلید خود با تمام ابزارهای رسانهای در حال موجسواری بر روی اتفاقی هستند که در یکی از مناطق مرزی شهرستان سروان استان سیستان بلوچستان و با منفعتطلبی برخی قاچاقچیان حرفهای سوخت و بهخصوص تروریستها رقم خورده است.
اما حقیقت ماجرا چیست؟ پرواضح است منطقه مرزی سیستان و بلوچستان به لحاظ امنیتی و تحرکات گروههای تروریستی و به لحاظ مسائل اقتصادی در حوزه قاچاق حرفهای مواد مخدر و سوخت ازجمله بخشهای حساس و بسیار مهم است و گروهکهای معاند با توجه همجواری منطقه با مرز کشور پاکستان همواره به دنبال ایجاد نا امنی در این منطقه هستند.
از سوی دیگر قاچاقچیان عمده سوخت در منطقه افراد متمکنی هستند که از این طریق درآمدهای هنگفتی را کسب میکنند و بعضاً سوختهایی همچون بنزین و گازوئیل را در حجمهای چند هزار لیتری قاچاق میکنند اما بخشی از مردم مناطق مرزی با توجه به اینکه در این منطق زمینه اشتغالی را ندارند و فرصتهای شغلی برایشان فراهم نیست در حجمهای محدودی اقدام به سوخت بری به آنسوی مرز و فروش آن برای امرارمعاش خود میکنند.
طی سالهای اخیر سپاه پاسداران که مسئولیت تأمین امنیت مرزهای شرقی کشور بهخصوص در منطقه سیستان و بلوچستان را بر عهده دارد بهمنظور قانونی کردن این سوخت بریهای محدود برای کسانی که شغل و منابع درآمدی ندارند و از طرفی مقابله با قاچاق سازمانیافته سوخت در حجم وسیع و تنگ کردن عرصه بر تروریستهایی که امنیت این منطقه را با مخاطره روبهرو میکنند با ارائه طرحی تحت عنوان «رزاق» به دنبال ساماندهی این موضوع، قانونی کردن این فعالیت و کاهش مخاطرات برای سوخت بران و تخصیص سهمیه ماهیانهای به افراد مذکور نموده است.
در مجموع همزمان با مطرحشدن راهاندازی گذر مرزی در منطقه بلوچستان و نهادینه شدن فعالیت سوخت برها به جهت کاهش تلفات جانی و جادهای و تأمین رزق و روزی مردم مرزنشین، طرح رزاق توسط دولت و سپاه روند اجرایی گرفت و طبق این طرح هر فرد مجاز به حمل مقداری مشخص سوخت از گذر مرزی شد.
در قالب این طرح مرزنشینانی که در ۲۰ کیلومتری مرز زندگی و سوختبری میکنند، شناسایی و برای آنها کارت رزاق صادر میشود تا سوخت قانونی دریافت کنند، برای هر کارت رزاق اجازه ورود و خروج یک خودرو از مرز دادهشده که معیشت ۵ خانواده از آن تأمین میشود.
این طرح برای هویت دادن به مرزنشینان سوخت بر و حفظ امنیت مرزهای کشور برای اولین بار بهصورت پایلوت در مرز سراوان در مرحله اجرا قرار گرفت و از زمانی که این طرح در سیستان و بلوچستان اجرا شد، برخی افراد و گروههایی که منافع خود را در خطر دیدند از اجرای آن ناراضی هستند.
در حادثه منطقه مرزی سروان چه گذشت؟
بر اساس اعلام معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان روز دوشنبه ساعت ۸ صبح در گذرگاه مرزی شمسیر سراوان که باهدف توجه به معیشت مرزنشینان ایجادشده است برخی سوخت برانی که مبادرت به انتقال غیرقانونی سوخت میکردند در آنسوی مرز تجمع کرده و قصد داشتند از محل گذر رسمی وارد شوند که بیش از دو ساعت مذاکره انجامشده تا در چهارچوب قواعد از این گذر عبور کنند که درنهایت تجمع آنها منجر به تیراندازی از سوی مأموران پاکستانی میشود و هجوم شدت پیدا میکند که جمعیت با شکست دربهای گذر مرزی وارد میشوند که در همین بین به علت تیراندازی آنسوی مرز چهار نفر مجروح و یک کشته میشود.
همچنین در بین جمعیت افرادی از فرصت استفاده کرده و به سمت پاسگاه شمسیر حمله میکنند و یک دستگاه موتورسیکلت از مأموران مرزبانی را آتش میزنند به سمت خودروهای نظامی نیز سنگ پرتاب کرده و در حالی که هیچ کس حق ورود بدون مجوز به حریم پاسگاه را ندارد اما این افرد اقدام به ورود به پاسگاه میکنند تا درنهایت شرایط تحت کنترل نیروهای مرزبانی قرار میگیرد، همچنین روز بعد نیز عده ای با سوءاستفاده از این اتفاق شیشه های فرمانداری سراوان را شکسته و متفرق می شوند.
بلافاصله بعد از این حادثه جوسازیهایی در فضای مجازی و رسانههای معاند در راستای ایجاد آشوب شکل میگیرد تا حدی که تصاویری غیر واقع بهعنوان کشتهشدگان این حادثه منتشر میشود، تصویری که متعلق به یکی از شهدای کشمیر در سال ۲۰۱۷ و تصویری از یک زن و فرد زخمی که توسط اکانتهای پاکستانی در سه چهار سال قبل منتشر شده بود اخیراً توسط تجزیهطلبان برای فضا سازی و تحریک مردم مورداستفاده قرارگرفته است.